7 Nisan 2007 Cumartesi

Gül Poğaça..






Sabah bülbül sesiyle uyandım desem. İnanır mısınız. Bende inanamadım. Şimdi diyeceksiniz zemheri ayında ne bülbülü. Ne bülbülü olacak tabi ki Azer Bülbül..

Tamam kabul iğrençti !!

Hiç merak ettiniz mi. Karga ile papatya, atmaca ile sümbül, kırlangıç ile manolya, güvercin ile ısırganotu (#otye 20) ilişkisinden bahsedilmez de neden hep Gül ile Bülbül ilişkisinden bahsedilir. Şiirlere, türkülere konu olan bu ikilinin sırrı nedir. Bülbül Güle aşıktır. Gül gonca halindeyken açsın diye başında öter durur , en sonunda yorgun düşer ve uykuya dalar. Uyandığın da bir bakar ki gül açmış. Ve dünyanın yaratılışından beri bülbül gülün açılışını hiç görmemiştir. Hep o anı merak eder. Bülbülü böyle feryat figan ettiren gülün açılması için yalvarmasıdır…. Aslında kıyamete kadar o anı hiç göremeyecektir.

Bugünkü tarifimiz güllü poğça. İçinde ne gül var ne de bülbül. Ben Güllü poğçamı yaptım sundum siz de ulaşamadığınız için ordan inleyip ötün bülbül gibi Bakın Doktor ötünce adı Dr. öt-ker olmuş..


Bir gülü sevdim, bir seni sevdim bir tepsilikmiş senle aşkımız. Gel çaya desem, dur yeme desem, bir faydası yok kilo alacağız.. dınımmm dınımm dım dnımmm….


Malzemesi:

Dr. oetker kurabiye unu (tuzlu)
Peynir (içi için)
1,5 su bardağıYoğurt
120 gr.Margarin

Hazırlanışı:

Eşi işe yollarken alışveriş için para alınır.. Markete koşulur. Dr. oetkerin tuzlu kurabiye harcı alınır. Kutunun üstü markette okunur. İçine konacak diğer malzemelerde hemen ordayken alınır. Başka standlara bakıp fazla para harcamadan eve dönülür kollar sıvanır ve poğça tarife göre hazırlanır. Kutunun iç kısmındada çok güzel tarifler var.. Akşam eş eve gelince ben yaptım deyip hava atılır:))

Afiyet olsun...





Hamura gül şekli verilişi




Budur !!

Hiç yorum yok: