23 Ocak 2007 Salı

Köpük Poğaça





Köpük Poğaça Sevgili Devletsah'tan aldığım Köpük Poğaça. Devletşah bunları minik minik ve peynirli yapmıştı. Ben iri ve içine salçalı çarlistonlu salamlı harç kullanarak yaptım. Benimkiler biraz sanayi tipi oldu:))


Malzemesi:

2,5 su bardağı un
250 gr margarin
3 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz




Harcı için: Salam (minik doğranmış) Domates salçası Çarliston biber (minik doğranmış) Tuz ( bu harç malzemeleri bir kapta çok az su ile pişirilir)




Hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin hepsi bir kapta karıştırılarak yoğurulur. Malzemelerin soğuk olmamasına dikkat edin. Benim yoğurdum çok soğuk geldi dolayısıyla mayalanması uzun sürdü. Yoğurulup kalorifer üstüne hamur kabınızı koyun üzerine nemli bir bez örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekleyin. Ben bazen fırını 25 derece ılındırıp kapıyorum. ve tası içinde bekletiyorum. Hamurumuz kabarınca mandalinadan biraz büyük parçalar alıp elimizle açıp içine harcı koyup kapıyoruz ve kapadığımız yer alta gelecek şekilde kağıt döşenmiş tepsiye koyuyoruz. Sonra poğçalar iki katı kabarana kadar yine bekletiyoruz üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz. Yumuşak ve haif tatlımsı bir poğaça oluyor. Afiyet olsun... Teşekkürler Devletşah. ...

2 yorum:

ysmnkse dedi ki...

özlem hanım yumurta sarılarının ikisi içine birisi üstüne mi yoksa üstüne sürmek için ayrı yumurta mı kullanıyoruz.

Halenze dedi ki...

3 ünü de içine kullandım ben..