19 Mart 2007 Pazartesi

Ihlamur Otlu Çay :) Ot Ye #20









Blogcu arkadaşlarım !! Ben hala ot ye etkinliği için bişey yapamadım. Hatta işi cazgırlığa vurup '' ben inekmiyim niye ot yiyom neyi ima ediyosunuz'' falan deyip çamura yatmayı düşünüyorum:))))

Ama haklı nedenlerim var. Markette ıspanaklar çamur içinde yıkamaya üşenirim. Kara lahanayı da bir kereye mahsus aldım o da bilmeden, gitsem aynısından bulamayabilirim çünkü nasıl bişidi unuttum. Cırt Ayşe teyze gibi hani olur olmadık yerde milletin karşısına çıkıp çantadan 5 kiloluk sanayi tipi çamaşır suyu çıkarıyo ya :)) Ben de keşke yanımda numune bulundursaydım, lahanayı çantamda taşıyıp bana bundan verin derdim.. Şimdi gitsem markete kara lahanayı tarif etsem uzun boylu yeşil üzerinde kılcallar var falan diye, tutup karşıma buyrun tarifinize uygun bi bunu bulduk deyip koca kafalı bi Uzaylı alıp getirirler mazallah sakata gelmeyelim :)

Okuldayken yaprak toplama ödevimiz vardı, yaprak albümü yapardık. Kiminle bakıcaksak:)) Bak Rüknettin bunu Çakaldağı mezarlığından kopardım:)) Artık kalmadı bunlardan:) töbe töbe:)) Neyse konuyu fazla dağıtmıyım..

Benim tanıştığım otlar sırasıyla şöyle. Beyaz lahana, Kereviz sapı, dereotu, maydonoz, roka. Bir de kazara öğrendiğim karalahana. Bunların dışındaki otlardan haberim yok. Erenköy’de dağ bayır da bulunmaz ki çıkıp misss zerrin gibi ot topliyim. Sitenin bahçesine yeni yeni menekşeler falan ektiler ama!! yok cık düşünmeyin bile sorun olur :) İyisi mi ben aslanlar gibi bi bonfile pişiriyim inek otu yedi bizde ineği yedik derim :) Ha yok olmaz derseniz balkonda sardunyalar var üzerine iki yumurta kırar sunarım. İşinize gelirse!!:)

Hiç yorum yok: