2 Kasım 2007 Cuma

Damalı Pasta..




Bizim Bey'e doğum günü için hazırladığım, artık satrançlı mı desek damalı mı desek yoksa 1980'lerin taksileri mi desek onları anımsatan bir pasta yaptım. Yine tembel işi yine kolay yine uyduruk:) Profesyonelce isimlendirmemiz gerekirse ''Pratik''.. Allah'tan görüntü varda kurtarıyoruz:) Zaten bizim insanımız içine şeker konan herşeyi çok sever, inanmazsanız MİSSS' e sorun.
Pastayı ramazanda yaptım ama anca müsait oldum yazmak için. Biraz daha bekleseydim Kurban'a yayınlardım artık. Ben yemek hazırlarım da komik bişey yaşamazmıyım yaşadım elbet. Dolapta duran maytapları pastaya yerleştirdim ve yaktım. Aaa o da ne maytaplar tutuşmuyo aksine efil efil dumanlar yayıyo... Etraf da mis gibi kokmaya başladı hani. E tabi maytap diye koyduğum şeyler geçen sene Eminönü'nden aldığım menekşeli tütsüler olunca:)))) Ehehe pardon deyip mumlarla idare ettik:))


Malzemesi:

Kareli Peki pasta
Pastaban
Krem şanti
Şeftali veya herhangi bir meyve (vişne, çilek )
Damla çikolata
Kırık Fındık
Önceden mutfakta test edilmiş Maytap..

Hazırlanışı:

Tarifine göre hazırlanmış Krem şanti ve blenderdan geçirilmiş meyveler karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbına peki pastalar dilimlenerek yerleştirilir. Az miktarda krema sürülür.Meyveli Süt veya neskafeli su ile ıslatılmış pastabanın tek katı kremanın üzerine yerleştirilir. tekrar krema sürülür ve fındıklarla damla çikolatalar serpilir. Arzu ederseniz araya parça meyve de konabilir. Pastabanın ikinci katı da yerleştirilir. Buzdolabında 1 gün bekletilir. Tabağa ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.

Afiyet olsun..




1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba halenze pastan yaratıcı ve çok güzel en yakın zamanda denicem deneyince daha iyi yorum olabilir tanıdığıma memnun oldum ben nesli
(www.soframdaberaber.blogspot.com) beklerim