19 Aralık 2007 Çarşamba

Sofra Düzenlemeleri


Selam, yine uzun bir ara ve yine ben :) Önümüz Bayram, yılbaşı, sevgililer günü. Dedim şimdi bizim kızlar ööle blog blog geziniyorlardır ne yapsak ne etsek, Halenze'de bir sofra kursada baksak diye. Doğru düşünmüşüm de mi? Aslında şaka bir yana bu sofraları Sevgili Misss Zerrin'in rahmetli Esra ile çıkaracağı Kevgir dergisi yılbaşı sayısı için hazırlamıştım. Ama maalesef nasip olmadı. Kısmet burayaymış. Umarım beğenirsiniz.



Bu pembe sofrada en alta beyaz dertsiz örtü üzerine pembe organze tül kullandım. Şamdan şeffaf cam etrafına çiçekçilerden temin edeceğiniz bebek nefesi adı verilen beyaz minik çiçekleri demet yapıp koyu pembe bir kurdeleyle bağladım. Bol bol mum ve dilerseniz ipe dizilmiş incileri dilerseniz tane şeklinde boncukları masa üstüne serpebilirsiniz. Vazo şeklinde katladığınız peçetelerin içine de şamdanda kullanılan çiçekten konabilir.

Sofradaki şişeler zeytinyağı şişesi olup, kadehlerdeki kırmızı sıvı kuşburnu çayıdır ve dekor amaçlı kullanılmıştır:)))





Bu turuncu sofrada ortadaki yuvarlak çiçek kapılara asılan süslerden. Ya kapınızdan sökün, yada bir tane sofralarda kullanmak üzere temin edin:)) Örtü yine alta beyaz dertsiz örtü üste somon rengi organze tül..






Bu kırmızı sofrada farklı olan tek şey büyük şamdanlar...



siyah yilbasi sofralari


Siyah Örtü kullanılarak hazırlanmış bir başka sofra. Siz böyle bir siyah sofrada altın rengi veya kırmızıyı ağırlıklı olarak kullanabilirsiniz... Örtüler herzaman temin edilecek cinsten. Pazardan veya tülcülerden parça kumaşçılardan bulabilirsiniz. Önemli olan az para çok iş ve mevcudu değerlendirmek :)

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

oy Allah seni netmesin,görende seni şarapçı sancak. cıkcık:):)

NiNo dedi ki...

bana diyene bak kis benim kadehlerede meyva suyu koncak belkum :))) cik cikcikcik

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Sofralara bayıldım.Romantik yemekler için hazırlanmış masalara benziyorlar:)

bereketli sini dedi ki...

çok hoş görünüyor sofralar.