19 Aralık 2012 Çarşamba

Ispanaklı Sucuklu Börek..

ispanakli borek

 
 
 
Bir insanın evinde ıspanaklı böreği olsun daha ne ister ki? Ayran ister, çay ister daha da bişey istemez:)) Ispanağı normalde çok severim ama o damaktaki kekremsi tadından çok hoşlanmam. Ama bu böreği gerçekten sevdim. İçine eklediğim kremadan olsa gerek yumuşacık bir tat bıraktı ağzımda. Ben sucuk kullandım içinde ama elinizde varsa pastırmayı şiddetle tavsiye ederim..
 
 
Malzeme:
 
5 yufka
 
Sosu için:
3 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı süt
 
İç harcı için:
3 bağ ıspanak (iri kıyılmış)
Çeyrek kangal sucuk  (küçük doğranmış)
1 çay bardağı krema
1 soğan (ince kıyılmış)
Tuz, Karabiber
1 kesme şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için :
 
3 yemek kaşığı tahin
Susam
Çörekotu
 
 
Hazırlanışı:
 
Genişce bir tavaya soğanı ve yağı alıp hafif kavuruyoruz. Ispanakları ekliyoruzsuyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Diğer harç malzemelerini ekleyip  kreması da kendini çekince altını kapıyoruz.
 
Sos malzemelerini bir kapta iyice çırpıyoruz. Yuvarlak bir borcamı yağlıyoruz. Yufkalardan birini tezgaha açıp sosumuzdan kaşıkla döküyoruz. Bir kenarına ıspanaklı harcımızı koyup rulo yapıyoruz ve tepsimizin tam ortasına yuvarlayarak koyuyoruz. Diğer yufkalarımızı aynı şekilde rulo yapıp tepsinin ortasındaki rulonun etrafına dolayarak tepsimizi tamamen dolduruyoruz. Üzerine artan sosumuzun içine tahini katarak sürüyoruz. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 170c fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet olsun..
 
 
 
 


2 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Halenze beni benden aldın şimdi :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

hayırlı olsun datlum kıymetlumm :))