25 Aralık 2012 Salı

Karnıbahar Köftesi

Köfte


 
Karnıbaharlı şahane bir tarif. Evde Kocaman bir karnıbaharınız var evde de onu yemek istemeyen bir sürü eleman:) Herkesi memnun edecek süper bir tarif. Bundan sonra karnıbahar evlerde böyle pişecek diyebilirmiyiz?  Ben derim:)) Hele yemek seçen sebze yemeyen çocuklarımız için harika bir öneri. Hamburger ekmeği arasında ne yediğini anlamayacak.


Malzeme:

Yarım karnıbahar
1 iri havuç
3 kahve fincanı ince bulgur
200 gr kıyma
2 yumurta
4-5 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Arzu edilirse dereotu

Hazırlanışı:
 
Karnıbaharı ve havucu bir tencereye alıp çok az suda çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz, Sebzeler sıcakken bulguru da katarak hepsini rondoda çekiyoruz. Bulgur karnıbaharın nemiyle yumuşayacaktır. Eğer size diri gelirse sebzeleri kaynattığınız sudan çok az katabilirsiniz. 2 yumurtayı kırıp unu, kıymayı ve baharatları ekleyerek bir karışım yapıyoruz. Hamurumuzu 5-10 dakika dinlendirdiğimizde bulgurlaş şişip hamur biraz daha koyulaşacaktır dikkat hamurumuz çok sert bi hamur değil hatta cıvık bile gözükebilir.  İçinde sıvıyağ bulunun tavamızı ocakta iyice kızdırıyoruz. Elimizi hafif ıslatarak hamurdan parçalar koparıp iri yassı köfteler yaparak kızgın tavamıza atıyoruz. Arkalı önlü kızartarak havlu kağıt serilmiş tabağımıza alıyoruz. Yanına bol salata veya sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz..

Not: Hamuru kızartmadan streç film serilmiş bir tepsiye dizerek buzlukta dondurabilir sonra kızartmak üzere poşetleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun fıstık,nice nice paylaşımların olsun inşAllah :)
Ben ve benim hanedekilerin en sevdiği karnabahar tarifidir bu.
Tabağıyla alıp sofraya konduruversem diyorum:)
Afiyet şifa olsun canım..
Muhabbetle..

belgin kıral dedi ki...

Site de güzel, tarif de güzel, bacım da güzel, her şey güzel kısaca :) hayırlı bereketli olsun inşallah...

ozguluntarifleri dedi ki...

Cok nefis gorunuyor Ozlemim ellerine saglik evde kocaman karnibahar bana bakiyor karar verildi senin koftelerden olacak:)opuyorum seni cok kocaman sevgiler.

gül.. dedi ki...

oktay usta beğenmişti bir göz atayım dedim tarifler hoşuma gitti.bazı tariflerinizi deneyeceğim.teşekkürler başarınızın devamını dilerim..

zadegan dedi ki...

Hemen yarın karnıbahar alıyorum bunu denemeliyiz çok yağ çekermi tereddütüm var ama bir deneyelim teşekkürler.