14 Ocak 2013 Pazartesi

Brüksel Lahanalı Pilav

bruksel lahanali tarifler
 
 
 
 
Brüksel lahanası kışın tezgahlarda yerini alıyor almasına da bu sebzeyle ilgili tarifi olan var mı diye sorduğumda kimsenin fikri yok gibi. Genelde kıymalı salçalı pişiriyorlar. Brüksel lahanası yerken damakta acımsı bi tat bırakıyor, yani bildiğimiz beyaz lahanayla yakın uzak alakası yok. Bu sebzeyle herkesin damağına uyacak bir yemek  yapalım diyorsanız eğer doğru yerdesiniz.. :))
 
 
Bu tarif pirinçle ve bulgurla da pek ala pişebilir. Dolabımdan hiç eksik etmediğim dövmelerimi bu güzel yemek için feda ettim :)) 
 
(Bütün cümlelerim de B harfiyle başlamış:))
 

Malzemesi:

 
15 adet brüksel lahanası
1 su bardağı  yıkanmış süzülmüş dövme
200 gr kuşbaşı et (haşlanmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşıyo zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası veya domates salçası
Tuz, Karabiber veya bulyon
Kaynar su
 

Hazırlanışı:

 
Lahanalarımızın sert kısımlarını kesip iyice yıkıyoruz. Bir tancerede Soğanımızı tereyağında soteleyerek eti ilave ediyoruz. Salçayı da ekleyerek biraz daha soteliyoruz. Tüm diğer malzemeleri katarak malzemelerimizin üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ben düdüklü tencerede pişirdim o yüzden suyu az kullandım normal tencerede daha fazla su kullanmak gerekebilir.
 
Afiyet olsun..
 
 
 
 
 
 


1 yorum:

belgin kıral dedi ki...

eline sağlık Özlemim,bence de brükseli yenilebilir hale getirir böylece; ama biliyorum ki bizimkiler "et" kostümü giydirsem kanmazlar :)