9 Ocak 2013 Çarşamba

Pazı Diblesi

Pazi yemekleri
Pazı Diblesi


Karadenizlilerin bolca yaptığı pirinçli sebzeli kavurmaların genel adı dible. Karalahanayla yapıyorlar çoğunlukla. Pazıyla da olabileceğini düşünerek pişirdim. İyiki pişirmişim. İster yoğurtlayıp yiyin ister üzerine limon dökerek salata gibi tüketin. Ayrıca pirinç kullanmak zorunda değilsiniz buğday veya dövme de kullanılabilir. Uzun zamandır evde pirinç tüketmiyoruz. Ben bu yemeği dövmeyle yaptım.
 

Malzemesi:

 
1 Bağ pazı
1 ince kıyılmış soğan
Yarım su bardağı dövme
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz, Karabiber
 

Hazırlanışı:

 
Pazımızı iyice yıkayıp ince  kıyarak bir tabağa alıyoruz. Dövmemizi  yıkayıp yarım kase sıcak suyla ıslatıyoruz. Dövmelerimiz bu suda biraz yumuşuyor. Sakın süzmeyin suyunu da kullanacağız.  Bir tencerede yağ ile soğanı kavurup içine pazılarımızı ekliyoruz. Üzerine dövmemizin beklediği kaseyi komple suyuyla birlikte boşaltıyoruz. Tuzunu Karabiberini ekleyip kapağını kapatıp  pişmeye bırakıyoruz . Suyunu iyice çektikten sonra yayvan bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla veya benim yaptığım gibi  limon gezdirerek servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun..
 





1 yorum:

u.aydin dedi ki...

canim bir giresunlu olarak haftanin en az iki gunu evde dible eksik olmaz.hatta dun benim de masamda fasulye diblesi vardi hem de arba bugdayli...ellerine saglik hayatim.harika gorunuyor,sevgilerle...