9 Haziran 2014 Pazartesi

Meyveli Pasta



meyveli pasta




Malzemesi:

Keki İçin:
 
5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 vanilya
 

Kreması İçin:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
 
arzu ederseniz kremayı pişirip soğuttuktan sonra içine labne peyniri ekleyebilirsiniz.
 
Kekini ıslatmak için :
 
Ananas suyu (hazır meyve suyu)
 
Ara katları ve üzeri için ananas, çilek, muz, kivi veya portakal.
 
 

Hazırlanışı:

Fırını önceden 160c de ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Yumurta, şeker, vanilyayı 3-4 dakika çırpın., Un, süt, kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kalıbına dökün fırına verin. Piştikten sonra fırından alın ve dinlendirin.
 
Bir tencerede Krema malzemesini ağır ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ılınıncaya kadar dinlendirin daha sonra 4-5 dakika mikserleyin.
 
Dinlendirdiğiniz keki keserek katlara ayırın çok kabardıysa 3'e az kabardıysa 2'ye bölün:)
 
Bir kaç yemek kaşığı hazır meyve suyuyla kekin katlarını hafif ıslatın. araya hazırlayıp soğuttuğunuz kremayı sürün arzu ettiğiniz meyveleri üzerine dizin. Üzerine diğer kek katını koyarak kremasını sürüp  tekrar meyve dizin. Buzdolabında dinlendirerek servis yapın ..
 
Afiyet olsun...
 
 
 
 
 

4 yorum:

Emine dedi ki...

merhaba elinize sağlık pastanız harika görünüyor blogunuzu ve tariflerinizi çok beğeniyorum pasta da kremaya istenirse labne peyniri kullanabileceğimizi yazmışsınız siz kullandınızmı ve labne peyniri kullanmak isteyenler için miktar yazmamışsınız kaç gr olması gerekir birde pastanın keki için kç cmlik kalıp kullandınız cevabınızı bekliyorum sevgiler

Emine dedi ki...

halenza hnm birde sizden ricam tariflerinizi aşamalı fotolarla yayınlarmısınız lütfen inş kabul edersiniz sevgiler

Halenze dedi ki...

Emine hanım merhabalar. Kullandığım kek kalıbı piyasada satılan kelepçeli kek kalıplarından. Labne peynirini ben kullanmadım ama kullanmak isterseniz 2-3 çorba kaşığı kadar kullanabilirsiniz.Elimde bu tarifle ilgili yapım aşamaları maalesef yok İnşallah bundan sonra fotoğraflamaya özen gösteririm. Sevgiler.

Emine dedi ki...

cevaplarınız için tşkr ederim halenza hnm inş bundan sonraki tariflerinizi aşamalı fotolarla görmeyi çok isterim :) sevgilerrr