16 Aralık 2006 Cumartesi

Poğaça




Gecenin 02:00 sinde poğça pişirmekte ayrı bir zevk hani. Annemin yıllar once yazdığı kırmızı kaplı defterindeki tarifleri deniyorum. 1979 lu yıllara ait bir poğça tarifi.

Malzeme:

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya (80 gr)
2 kesme şekeri,
1 tatlı kaşığı tuz

içi için ceviz, peynir veya kıymalı harç

Yapılışı:

Sütü sıcağa yakın ılındırıp içine mayayı ve şekeri atıp karıştırın. Sıvı yağı ilave edin ve biraz tuz atıp alabildiğince un ilave edin. Hamuru iyice yoğurun. Hamurdan büyük parçalar alıp elinizle fazla bastırmadan açın içine hazırladığınız içten koyun ve kapatın kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ve tepside mayalanmasını bekleyin. 1 saat bekletip kabardıktan sonra üzerine yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atın..

Ben küçük parçalar alarak yaptım. Ebatı siz istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.



Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

selamünaleyküm.öncelikle ne kadar çok şaşırdığımı söylemeliyim.bende siirtliyim ve bende halenze(bağtepe)liyim.bir hemşerimi bu platformda tanımak inan enteresan.özlem abla siteni gezdim çok güzel olmuş.arap bayanlarının mutfakta ne kadar maharetli olduklarını biliyordum ama sen daha güzel birşey yapmış bunu internet ortamına taşımışsın.hemde yöresel yemeklerimizi tanıtarak.sana yasamında ve internet ortamında atıldığın bu zevkli mücadelende başarılar.benimde kişisel bir web sitem var.http://www.sanattarihivearkeoloji.com/ diye.ben siteni ziyaret etmeye ve yöresel yemeklerimizi yiyemesemde sayende fotoğraflarını görmeye devam edeceğim.allaha emanet olun slm ve dua ile.......