17 Eylül 2007 Pazartesi

İncir Tatlısı...

Ey Oruç Beni Tut...

Evettt uzunca bir aradan sonra güzel bir ramazan günü sine-i millete dönüş yaptım. Özlem nerelerdesin merak ediyoruz, hasta mısın, bilgisayarına haciz mi geldi, çocuk mu doğurdun sorularınıza gaza gelmeyerek cevap vermediğim için kusura bakmayın. Sizden daha yaratıcı sorular beklerdim, yıktınız beni. Tatile nereye gittin diye soran arkadaşlarıma gelince, tatile ben değil blogum gitti. Ben tatilimi evde sıcaktan kaçıncı derecede buharlaştığımı test ederek geçirdim.. Tadilatlar falan derken uzun süre ayrı kaldık. Çok şükür artık cici evim ve cici ben :P sizinleyiz….

Bol bol yemek pişirme ayı olan ramazanda geri dönmeseydim bi daha hiç dönemezdim. Şimdi davetler iftarlar derken bloglar coşacak malum.. Dün arkadaşım Saraylı Ebru’da iftardaydım. Dolmalar kızartmalar derken harika bir sofraydı. Ta ki İftara on kala mercimek çorbası yerine, dolaptan çıkardığımız buz gibi kompostoyu kaynatana kadar. :) Tencereler aynı olunca :) Allahtan Rabia teyzenin aklına komposto gelmedi de yırttık :)


Girişi hafif bir iftar tatlısıyla yapayım dedim. Taze incirden yapılan bu tatlıyı seveceğinize eminin. Buyrun Sevgili Portakal ağacı Hatice’nin 2003 yılı tarihli incir tatlısı için…



Taze İncir Tatlısı


Malzemesi:

4 incir ortadan ikiye kesilmiş
İncir reçeli (orjinalinde bal kullanılıyor)
Kaymak veya krem şanti
Ceviz veya fındık (ben kullanmadım)
Tarçın

Hazırlanışı:

Aslında tarif Hatice'nin tarifi olmaktan çıktı, haddinden fazla değiştirdim. aynı olan tek şey incir ve alüminyum folyo:)) İncirler ortadan ikiye kesilir. Fırın tepsisine yayılmış alüminyum folyoya sıralanır herbirinin üzerine birer kaşık incir reçeli dökülür folyo kapanır. 250C fırının üst rafında 25 dakika pişirilir. Servis tabağına alınır buzdolabına konur üzerine kaymak ve cevizle servis yapılır. Son derece hafif bir tatlı. Afiyet olsun..


Bu arada hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum... İlginize teşekkür ederim ben de sizleri özlemiştim :)))

Hiç yorum yok: