1 Temmuz 2008 Salı

Hoşgeldin Hamza Bebek..




Sevgili oğluşumuz Hamza 23 Şubat günü aramıza katıldı. Artık Wireless bir hayat sürmek üzere aramızdaki kabloyu kopardı:) Kendisi blog alemine yabancı değil. Bilgisayarı açtığım zaman kucağımda heyecanla çırpınmaya başlıyo. Eh kendisi kablosuyla bana bağlı olduğu günlerde geceleri az gezmedik bloglarda. Son 3 ayımız oğluşla sitelerde pasta kek tatlı tariflerini okuyup gecenin bi saati kalkıp pişirmekle geçti.. Sofra Öçlem'imle geceleri msn de her karşılaştığımızda diyalog şu olurdu.
Ben : Öçlemmmmmm:)
Öçlem: Halenzem sakın yapma dur diyorum sakın ha.....
Ben: Ehehe yaptım bile:)) Şapırt şupurt :))
Elde var tombik bir anne ve tombalak bir beboş. Bizi yoldan çıkaran tüm bloglara teşekkürü bir borç biliriz:) Güzel bir hamilelik ve keyifli bir loğusalık geçirdim. Akşamları özellikle saat 18:00 da Hamza'nın ağlama krizleri dahil (bütün bebekler akşam saat 18:00 da ağlamaya başlarmış zaten) herşey çok güzeldi. Sakinleştirmek için babası ve ben envai çeşit icatlarda bulunduk:) Hepsi de işe yaradı çok şükür. Birincisi pusetine yatırıp mutfağa götürdük davlumbazı çalıştırdık. Bebekler davlumbaz sesini anne karnındaki uğultuya benzettikleri için sakinleşirlermiş. En azından 45 dakika sakinleşti. İkincisi gün içerisinde ağzına damlattığımız gaz ilacını ağzı yerine emziğe damlatıp verdik bir on dakika kadar da öyle sakinleşti. Üçüncüsü kucakta zıplatarak evi dolaştırdık. Dizleriniz ve beliniz sağlam değilse denemeyin. Bir arkadaşımız bu işi pilates topu üzerinde yapıyormuş:))) Dördüncüsü küvetine su doldurup pestili çıkana kadar suda tuttuk. Her defasında 10 dakika içinde nakavt oldu. Eğer ağlamaya devam etseydi ben tellak tutup kese attırmayı falan düşünüyodum:))) Tüm bunların hepsi bizde sadece 2 hafta sürdü. Çocuk baktı ''bu cadı anneden kurtuluş yok biraz daha ağlarsam bu kadın evi çarşı hamamına çeviricek'' dedi ve pes etti . Evet bazen hiç bitmeyecek sandık ama bir bakmışız 5. aya girmişiz ve herşey okadar çabuk ve hızlı gelişiyorki dün ne yaşadığınızı unutuyorsunuz. Ben geçirdiğim 4 ayı unuttum bile:) Şimdi evimizde kıkırdayan ve çıngırdağıyla oynayan süslü minik bir erkek var. Eh okadar yıkarsak. Metroseksüel oldu çıktı başımıza:) Eh ne diyelim darısı tüm anne olmak isteyenlere, anne adaylarına hatta şimdilik bebek düşünmeyenlerin başına. Hadi bakalım blogcu kızlar Sobe . Sıra sizde:))) Sobelediklerim : Sofra Öçlemim ve Misss Zerrin :)))




Bir itiraf: Ben doğum öncesi ve sonrasında yüzlerce yemek ve tatlı pişirdim. Ama resmini çekmeye fırsat kalmadan afiyetle yedim. :)) Alta yiyeceklerin tarifini koyup üste necefli maşrapa resmi mi koysaydım acep:)

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar canım,
yorum ve ziyaret için teşekkürler sen bebeğini güle güle büyük canım tavsiyene teşekkür ederim ben büyüttüm ve askere gönderdim şu an 137 günlük asker oğlum :)
ama keşke keşke şu an senin ki gibi mini minacık olsaydıda doya doya sevebilseydim .... ...
Babama çayın yanına kek yaptım şekerim hiç kuru kuru verirmiyim resim çekilirken kekler servise hazırlanıyordu zaten bu aralar yoğun iş temposundan sadece kek yapıyorum adım kekler prensesine çıktı :)
sevgiler canım oğluşunu benim için öp ve kokla....

Adsız dedi ki...

Ohh ohh maşallah,
tebdili mekanda ferahlık var diyenler kervanına hoş geldin:)
Bebişi benim için mıncıkla lütfen. Bir de o mis gibi süt kokan teninden kocaman bir öpücük al olur mu:)

http://www.aycakizilkaya.com

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

anaaaaa bizim bacı taşınmışta haberimiz yok:P
kısım insan bi der dimi randevuya gelemedik diyemi bütün bunlar :)))
neysem hoşgelmişsin sefa gelmişsin.hem hamzoş hem sen...ama benim elim yine boşş..;)
canımıniçi halense öçlemim inşallah yeni blogspotun hayırlı uğurlu olur..hamzayla sana uğur getirir...
öptüm cicim..bai baiii hamzayada baş başşş:)

nalan dedi ki...

halenzeciğim sana hem burdan hem blogumdan hoşgeldin dedim git bir bak
http://nalanevi.blogspot.com/2008/07/hogeldiniz.html

nalan dedi ki...

halenzeciğim sana hem burdan hem blogumdan hoşgeldin dedim git bir bak
http://nalanevi.blogspot.com/2008/07/hogeldiniz.html

MAVİANNE dedi ki...

selam
hoşgeldin bebek
maşallah allah bağışlasın
görüşmek üzere

Cocukla Cocuk dedi ki...

Allah Analı babalı büyütsün Hamza bebeği. Size de bol sabır versin, bu zor günlerde

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Hoşgeldin,sefalar getirdin.
Yeni adresin ve bebeğin Hayırlı olsun.
Yazılarını özlemişim,severek ve gülerek okudum.
Hemen yeni adresini kayıt ediyorum.
Hamza'yı bol bol öpüp,kokluyorum.

Adsız dedi ki...

Bebisin hayirli ugurlu olsun,tüm güzellikler Hamazayla olsun tüm ömrü boyunca insallah.Mis gibi bebek bebek kokuyordur o simdi.Zor anlar cok biliyorum ama kacirilmiycak o kadar anlar oluyorki inan 1 sene sonra keske diyor insan-keske sunu sunu daha cok yapsaydim.
Saglikli mutlu vede insallah uslu bir bebektir (zira benimkiler kuduruktu,uykunun u sunu bilmezlerdi)eger degilse sanada sabir diliyorum.
Sevgiler,bebisede öpücükler

MUTFAKISTAN dedi ki...

Hamzacik nasil buyuttun masallah,bizimki dogdu buradaki dr sac kurutma makinasi acin diyor aslinda ugultulu sesler rahatlatiyor.Blogspota gecmen cok guzel artik sorun yasamassin,bende seni ozledim sanirim eylulde donunce daha cok zaman ayirabilecegim sayfama sevgiler coook optum.

Adsız dedi ki...

Özlemcim tatlinin tadi lezzeti muhtesem ama sekli vermek icin göbegim catladi desem yalan olmaz.Tadi nasil biliyormusun böyle ici bol ceviz kiyir bir hamur......ayol süt veriyormusun bebisimize bide canin ceker:)Kek pasta ivir zivir derken acma isleri benden epey uzak yani:)Bebekle zor ama emin ol büyüdüklerinde ugrasmak dahada zorlasiyor:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar canım,
oğluşun nasıl....

duyuşen... dedi ki...

hayırlı olsun...
yenilik iyi gelir, tazelik verir.
bebeklere dayanamam maşallah:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun bebişiniz,güzel bir ömür sürmesi dileğiyle.sevgiler

oznurundunyasi dedi ki...

canım bundan sonra pirzola yiyebileceğimi sanmıyorum öğğhhhh geldi ama sen bana nefis pastalarından ikram et :)
bu arada bebeği allah anneli babalı büyütsün
sevgiler