15 Nisan 2012 Pazar

Elmalı Milföy Güller

milföylü tarifler





Bahar geldi bahar. Her yeri açıp evde ne varsa camdan balkondan aşağıya silkeleyesim var:)) Hadi hadi sizin de içinizden geçenin bu olmadığını söylemeyin bana:) Yeryüzündeki tüm kokulu deterjanları deneyip yıllar sonra kalıp sabun kokulu arap sabununa döneceğim hiç aklıma gelmezdi. Gömlekleri de ütülerken kolalıyorum zaten. Noluyo bana yaw:) Yok ben kesin yaşlanıyorum:)) Yakında yaprak sarması resmi çekerken dizlerimi de ovalarım :)

Dolaptan milföyü, meyve sepetinden elması  eksik olmayan biriyseniz tam size göre bir tatlı.. Yapımı oyalayıcı gibi gözüksede en kısa sürede hazırlanacaklar listesinde.. Her foto çekmeye niyetlendiğimde tabağı önümden biri alıp yedi :) Son tabağı biri kapmadan resimleyebildim çok şükür..


Malzeme: 6 çiçek için

6 kare milföy ( Bazen pakette birbirine birleşik çıkıyor sakın bölmeyin 3 dikdörtgen parça olarak kalsın)
2 elma (doğanmış)
Toz şeker
Tarçın
Yumurta sarısı (üzeri için)
Kürdan







Hazırlanışı:

Milföy tabakalarını tezgaha diziyoruz ve biraz yumuşayınca uzunlamasına kesiyoruz. Paketten eğer kare kesilmiş halde çıkarsa yumuşadığında elinizle birleştirmeye çalışın. Sonra dikdörtgenler oluşturup şekilde görüşdüğü gibi önce elmayı dizin üzerine biraz toz şekeri briaz tarçın serpip rulo yapın. ve kürdan takın.  Gülü olışturduktan sonra tekrar üzerine tarçın ve şeker serpebilirsiniz. Hamuruna yumurta sarısını sürüp 180 c önceden ısıtılmış fırında pişirin. Tepsi eğer çok dolu değilse pişerken sağa sola devrilmeler olabiliyor. Servis yaparken kürdanını çıkarmayı unutmayalım..

Yanına meyve , karamel sosuyla veya kremşantiyle servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun..





2 yorum:

Burcu Kayhan dedi ki...

Merhaba,
Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

Unknown dedi ki...

Çok cici gözküyorlar canım,ellerine sağlık..
Mutlu,sağlıklı haftalar diliyorum..
Muhabbetle..