26 Aralık 2012 Çarşamba

Balkabaklı Pasta

çikolatalı pasta



 
Doğumgünü pastamı da ben yapacak değilim ya canım derken kendimi pasta yaparken buldum. Tamam yapmasına yaptım da insan kendi doğum gününü unutur mu arkadaş? Daha 2 gün var:) Bari gününü bekleseydin.  İnşallah pastamın başına bi hal gelmez.
 
Pastamız bol balkabağı, ceviz ve tadelle içermekte. Bir pasta beni bu kadar anlatabilirdi yani.
 
Eve 3 dilim kabak aldım. Birazını Mantı yapmak için ayırdım. Evet yanlış duymadınız bildiğiniz kıymalı kabaklı mantı olacak. Birazını pasta için ayırdım. Çekirdeklerini kavurup çitlerim. Kabuklarıyla da reçel filan mı yapsam ziyan olmasa:)))
 
Malzeme:
 
Keki için:
 
4 yumurta (oda ısısında)
4 fincan toz şeker
1 paket vanilya
4 fincan un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıcak su
4 çorba kaşığı kakao
 
İç malzemesi:
 
Yarım kilo balkabağı (hazırda pişmiş tatlınız varsa o da olur)
2 kahve fincanı toz şeker (arzuya göre arttırılabilir)
3 tadelle (iri kıyılmış)
1 su bardağına yakın ceviz
2 Poşet krem şanti (kaymak tadında olanıyla yaptım) Birazını ayırın, en üste kullanacağız.
Tarçın
 
Keki ıslatmak için:
 
Yarım kase süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı neskafe (arzu edilirse)
 
Üzerine hindistan cevizi
 
Hazırlanışı:
 
Fırını 160c ye getirmeyi unutmayın . Bi yandan ısınsın. Yumurta, şeker vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz. İçine diğer kek malzemelerini katarak çırpmaya devam ediyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın diben yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz kalıbın yağlarını yağlıyoruz ve kek hamurumuz boşaltıyoruz. Kek yaptığımız malzemeler oda ısısında olursa kekiniz çok güzel kabarır.
 
İç malzemesi için kabaklarımızı kabak tatlısı yapar gibi şekerle pişiriyoruz. Bir kaba alıp iyice eziyoruz. İçine üzerindeki tarife göre çırpılmış kremşantimizi, cevizimizi ve tadellemizi katarak karıştırıyoruz.
 
Kekimizi fırından alıp soğumasını bekliyoruz ve 3 kat kesiyoruz. Kesmek için pasta teli veya ip kullanabilirsiniz.
 
Kelepçeli kabın alt kısmını çıkarıyoruz ve kelepçe kısmını pastayı servis yapacağımız büyük pasta tabağına koyuyoruz. 3 e böldüğümüz pastanın en üst kısmını kelepçenin en altına yerleştiriyoruz. Pastanın altını en üstte kullanacağız çünkü o kısım dümdüz. Pastanın daha güzel görünmesini sağlıyor. Yerleştirdiğimiz keki sütlü karışımla ıslatıp üzerine iç harcının yarısını yayıyoruz. Sonra orta kat kekini koyup yine aynı işlemi yapıyoruz. İç malzemenin de tamamını yayıp en üst keki de yerleştirerek ayırdığımız krem şantiden sürüp  buzluğa koyarak yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dolabın alt katına alabilirisiniz. Servis yapmadan önce hindistan cevizi serpmeyi unutmayın..
 
Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 Balkabaklı Pasta, Balkabaklı Tarifler, Pasta yapımı, Pasta Tarifleri, Doğum günü pastası

4 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Aman ne çok severim. Birde içine tadelle kaçmış...Of ki ne of...Ellerine sağlık. Ayrıca doğumgünün kutlu olsun. Sevdiklerinle nice mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim...Sevgilerimle...

elif dedi ki...

çok guzel olmus. ben de evde kı pışmış kabagı napsam da yeseler dıye dusunuyodum... hazır pasta kekıyle de olabılır dımı..

Halenze dedi ki...

ufukcum gerçekten güzel bir pastaydı:)sana da mutlu yıllar sevgiler:)

Halenze dedi ki...

Elifcim hazır pastabanla yapabilirsin . Afiyet olsun şimdiden:)