8 Ocak 2007 Pazartesi

Donut..




Allahım yıllarca ağzımızın suyu akarak baktığımız donutu yapmak meğer ne kolaymış. Kızlar laf aramızda fast food'cular yakında işsiz kalacak:)

15 adet için;

Malzemesi:
200gr un30 gr margarin
15 gr. toz maya100 gr.süt ihtiyaç olursa birazdaha fazla konabilir1 yumurta
Bir tutam tuz
Mayayı eritmek için şeker

Üzeri için:
1 paket bitter çikolata
ve dr. oetker Çikolata sosu (toz halde satılıyor)


Hazırlanışı:
Un,tuz ve parçalara bölünmüş margarin yoğurulur. Kırıntı halinde bir hamur elde edilir. hamurun ortası açılır, toz maya şeker ve süt ilave edilerek maya eritilir yumurta ilave edilerek tüm hamur yoğurlur. Beklenmeye alınır. Hamur şişince mandalinadan biraz küçük parçalara bölünür bir tepsiye konur ve yine beklemeye alınır. Hamurlar şiştikten sonra ortaları parmaklar yardımıyla delinerek çok kızgın olmayan yağda altın rengi olana kadar kızartılır. Çok hızlı hareket etmek gerekiyor çünkü çabuk kızarıyor. altı üstü eşit şekilde kısık ateşte kızartılır ve havlu kağıt serilmiş tepsiye alınır.

Sosu için:
Dr. oetker çikolata sosu (bu ölçüdeki hamur için paketin yarısı yeterli oluyor) bir paket ülker bitter çikolata ve biraz su bir tencerede yarım ateşte karıştırılarak yoğun bir sos oluşturulur. Ve pişen donutların bir yüzü istenirse tamamı çikolata sosa batırılarak tabağa alınır. Üzerine hindistan cevizi veya renkli pasta süsleri , fındık rendesi tarzı malzemeler dökülebilir. Hatta çikolata sos yerine marmelat da dökebilirsiniz.

Afiyet olsun....

(O kadar heyecanlanmışım ki tarifi anlatırken bir sürü imla hatası yapmışım. Düzelttim neyse ki:)

Hiç yorum yok: