7 Ocak 2013 Pazartesi

Mantı Beyti

Lavaş böreği
Mantı Beyti
 
 
 
 
Adını ne koysam bilemedim. Mantı mı beyti mi ? Pratik tarifleri, tutar mı tutmaz mı diye düşünmediğim tarifleri pek severim. Ama yediğin zaman da sanki bayağı bi emek sarfetmişsin görüntüsü ortaya çıkınca daha bi keyifli oluyo sanki. Aslında bu tarif normal yufkayla yapılıyor. Ama evde çiğ köftelerden artan lavaşlar olunca onları değerlendirmek istedim. Velhasıl lavaşla yapılabilitesi de olan bi tarif oldu. Çatala bıçağa ne hacet, elinizle hüpletiyosunuz.Dolapta bekleyen yufkalarınız varsa hadi bakalım mutfağa.. :))
 
 


Malzemesi: (3 lavaş için)

 
250 gr kıyma
1  soğan (ince doğranmış)
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Karabiber
 
3 lavaş veya 2 küçük yufka
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biberli yağ

 

Hazırlanışı:

 
Zeytinyağında soğanı  soteleyip kıymayı ekleyerek biraz daha pişiriyoruz. Tuzunu karabiberini ekleyerek kenara alıyoruz. Tezgaha lavaşımızı serip üzerine biraz zeytinyağı ve su serpiyoruz. diğer lavaşımızı üstüne seriyoruz. Son lavaşa da aynı işelmi yapıp kıymalı harcımızı en üste yayıyoruz.
 
 
 


 
 
 
Resimde görüldüğü gibi yanlardan az içeri katlayıp kare hale getirip rulo yapıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye kesiyoruz ve her ruloyu iki kat alüminyum folyoya sarıyoruz.  Rulomuzu böldük çünkü kaynayan suya atıp haşlıycaz. Ruloları bölmezsek hiç bir tencereye sığmıyor. Bir tencerede su kaynatıp folyoya sıkıca sarılmış rulolarımızı kaynar suya atıyoruz. 10-15 dakika haşlıyoruz.
 
Daha sonra sudan alıp folyolarını çıkarıyoruz ve dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli yağ dökerek servis yapıyoruz..
 
Afiyet olsun.. 
 

5 yorum:

*mehtap dedi ki...

güzel görünüyor, evdekileri değerlendirmek açısından da güzel.

Disalce dedi ki...

devrem nefis bişi bu ..ellerine sağlık emeğine sağlık....:))

Unknown dedi ki...

Ellerinee sağlıkk.çok güzel gözüküyor inanki..en çokta o kuramaya yüz tutan lavaşlar için sevindim inankii...hemen deneyeceğim...sevgilerr.....

Asyadan Esintiler dedi ki...

merhaba.bloğunuzu çok beğendim.oldukça içten ve samimi.bende ziyarete beklerim.bu arada benim kızımın adı da hale.bloğunuzu izlemeye alıyorum.sizde katılıp yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ellerinize emklerinize saglik .Cok nefis görünüyor.