17 Mart 2007 Cumartesi

Capuccino'lu Etimek Pasta..




1946'da İtalyan Achilles Gaggia, espresso makinasını geliştirerek ilginç bir içecek yapar rengi Kapüsen Tarikatı'ndaki (capuchin order) keşişlerinin cubbelerinin rengine benzeyisinden capuccino ismi verilir... Espresso denen kahve ise Doğu illlerimizde bol bol içilen arap kahvesi de denilen Mırra'nın değişik şekilde pişirilmesidir. anlayacağınız bu yabancılar bizden aldıklarını allayıp pullayıp bize satıyorlar:)))

Hafta sonu için buzdolabınızda hazırda beklemesi gereken bir tatlı. Gelen giden olur:) Kahve yapmaya üşenirseniz hemen bir dilim kahveli pasta ikram edersiniz. Sakın dalıp da misafirinize pastanızı nasıl alırsınız diye sorup ortamı germeyin :)))

Bir İtiraf :) Ben aslında bu pastanın adını Napolyon Pastası koyacaktım. Hani Napolyon demiş ya ''pasta, pasta, pasta''. He işte meğer öyle bişey dememiş:)) İki dilim pasta yiyicez diye adamın günahına girmeyelim mezarında ters dönmesin. Marie Antoinette'nin '' ekmek bulamazsanız pasta yiyin'' sözüyle Napolyon'un '' Para, Para, Para'' sı karışınca ortaya öyle bişey çıktı işte:))))


Malzemesi :

1 litre süt
2 buçuk fincan şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
2 fincan  un
2 yemek kaşığı  nişasta
1-2 çorba kaşığı cappuçino tozu veya Neskafe
...................
2 paket Etimek
Neskafe- Su-tozşeker (bu üçünü karıştırıp etimekleri ıslatıyoruz)
.................
Fındık kırığı
Krem şanti (süslemek için)


Hazırlanışı:

Muhallebi malzemeleri ocakta pişirilir.  Borcama streç serilerek Etimekler sıralanır üzerine neskafe-su-şeker karışımı kaşıkla dökülür,bekleyip iyice emmeleri sağlanır kuru olursa biraz daha dökülür. Muhallebi kaşıkla yayılır üzerine etimekler sıralanarak aynı işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır. Etimekleri başka bir kapta neskafeli suya batırarak da yapabilirsiniz. Buz dolabında bir gün bekletilir. Çıkarılır ters çevirilir. Üzerine Krem şanti ve sıkma torbası kullarak şekil verilir. Ben kahve tadı yoğun olsun diye krem şantiye neskafe kattım . İsterseniz krem şanti yerine çikolatalı sos yaparak dökebilirsiniz ..


Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: