17 Ocak 2007 Çarşamba

Pirinç Unu Muhallebi..




Bildiğiniz bebek muhallebisi. Herkes blogunda annelerinin kardeşlerine pişirdiği muhallebiden artanları nasıl yediğini anlatıyor. Zamanında bende çok yedim. Ben sadece tabaktakini değil cezvede kalanı da sıyırırdım.Nerde o günlerr..

Farkında mısınız hepimiz büyüdük ve annelerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Yemeklerden bahsederken sürekli annelerimizden bahsettiğimizin farkında değiliz. Bir psikolog doktor, kim neyi ve kimi çok severse sürekli her konunun içinde o şeyi anar diye. Siteleri gezerken,yorumalrı okurken farkettim ki annelerimizi ne çok seviyoruz. Her tarif sanki bize annemizi hatırlatıyor. Yorumlarda hep annelerimizi övüyoruz sanki hiç kimse onların yaptıklarını yapamaz. Onların pişirdiğini pişiremez, onların diktiği gibi dikemez, onlar gibi nanelimon yapamaz:) Moralim bozulduğu zaman Sezen Aksu'nun ''anneni daha çok hissediyorsan hatta anlıyorsan '' dizelerinin bulunduğu şarkıyı söyleyince rahatlıyorum.. Tavsiye ederim. Yanına da annenizin yaptığı bir yemekten yapıp dinlerseniz daha keyifli oluyor...

Gelelim pirinç ye etkinliğine.. Ama hep pilav hep pilav olmaz ki deyip Pirinç ye etkinliği için bir ilke imza atıp pirinç unu muhallebisi yapiyim dedim.. Misss'cim tatlıyı görünce yine çok sevinip bana yorum yazarken eli ayağı birbirine girecek eminim:))) Kaşığını getirdin demi Zerrin'cim:))


Malzemesi:

500 lt. süt (bebeklerde süt kullanılmaz su ile yapılır)
75 gr. toz şeker
6 çorba kaşığı pirinç unu

sos için:

1 Paket Krema
2 yemek kaşığı toz şeker

şeker bir tavada karamelize edilir  içine krema dökülür ve tahin kıvamına gelene kadar kaynatılır..

Hazırlanışı:

Bir tencerede süt ve şeker kaynatıp içine bir kasede soğuk süt ile eritilmiş pirinç unu eklenerek muhallebi kıvamına getirilir. Diğer tarafta hazırlanan karamel sos kasenin dibine dökülerek üzerine muhallebi dökülecek.

Afiyet olsunn....

Hiç yorum yok: