5 Eylül 2012 Çarşamba

İrmikli İçli Köfte..

 
 
 

Herşeyin çakmasını yapan Çin'lilere fırsat bırakmadık, Türk halkı olarak içli köftenin de çakmasını yaptık:) Hoş yine el emeği göz nuru bi köfte oldu. Tek farkı bulgur yerine irmik kullandık. Günün her saatinde yenebilecek lezzetli bi yiyecek çıktı ortaya.. Brunchlarınız için özellikle tavsiye ediyorum..
 
Malzemesi:
 
1 paket irmik
1 bardak su
130 gr. erimiş margarin ( sakın sana hamurişi kullanmayın :)
1 yumurta (gerekirse kullanıcaz)
Tuz
 
İç harcı için :
 
150 gr kıyma
1 küçük ince doğranmış soğan
1 kahve fincanı ceviz kırığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber,kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ..
 
 
Hazırlanışı:
 
İrmikli malzemeyi iyice karıştırıp yoğuruyoruz ve buz dolabında dinlendiriyoruz. Hamura ilk etapta yumurta koymayın. yağı biraz kızdırıp içine minik bir parça hamurdan atın eğer kızarırken eriyip dağılıyorsa hamura yumurta kırmamız gerekiyor demektir. Bazen margarinin içeriğine bağlı olarak erimeler yaşanabiliyor.

İç harç malzemesini ocakta kıymamız iyice pişene kadar kavuruyoruz. Yağımızı ocağa alıp iyice kızdırıyoruz ve köftelerimizden cevizden büyük parçalar alıp çanak gibi açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz ve yağımıza atıyoruz. Bu işlemi hızlı yapmaya çalışalım. Köfteleri önceden yapıp bekletirsek maalesef daha tepsideyken açılmaya başlıyor. Kızardıktan sonra havlu kağıt serili tabağa alıp süzdürüyoruz.
 
Not : Bu köfteleri yuvarlak yaptıktan sonra kızartmadan buzlukta saklayabilirsiniz. Ben buzluğa tepsi yerleştirip köfteleri tek tek hazırladıkça buzluğa koyuyorum. Yoksa oda ısısında bekleyince açılıyor. Tepsidekiler donunca buzdolabı poşetine veya saklama kaplarına daha sonra kızartmak üzere dizebilirsiniz..
 
Afiyet olsun..
 

6 yorum:

Disalce dedi ki...

devrem harika görünüyor.

denenecekler arasına girdi....

:)

Klasik Mutfak dedi ki...

yengee,
ne güzel yemekler yapıyon.

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

harikasınız. ellerinize sağlık.
Nursevin

zeymurancafe dedi ki...

irmiklisini hıc yemedım denemek ya da yapan bırının elınden yemek lazım ellerıne sağlık

Unknown dedi ki...

Cok nefis görünüyor ellerinize saglik tarifleriniz cok güzel degisik tarifler var .Emeklerinize saglik .

Adsız dedi ki...

Hazırladıktan sonra bekletecekseniz üzerine ıslak bir bez peçete koyduğunuzda,kurumuyorlar ve de dolayısıyla çatlama olmuyor,bilginize...