1 Aralık 2012 Cumartesi

Mandalinalı Kek...

 

mandalina soslu kek



 
 
 
Malzemesi:
 
4 yumurta
3,5 kahve fincanı toz şeker
3,5 fincan un
2 çorba kaşığı kaynar su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
1 vanilya
 
Mandalina peltesi için:
 
10 mandalina
3 çorba kaşığı nişasta
5-6 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz. Un, kabartmatozu,zeytinyağı ve suyu katarak 3-4 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Kelepçeli kalıbımız varsa tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştiriyoruz. Kalıbın açıkta kalan yanlarını yağlıyoruz. Kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek 170c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra kekimizi biraz soğutup ortadan enlemesine kesiyoruz.Yapışmış olan yağlı kağıdımızı çıkarıyoruz. Kek kalıbımızı yıkayıp hazırlayalım sonraki aşamada bize lazım olacak.
 
Şimdi peltemizi pişirmeye başlayabiliriz. Mandalinalarımızı sıkıp suyunu bir tencereye alıyoruz. Şekeri ve nişastayı katarak topak kalmamsı için iyice çırpıyoruz. Kısık ateşte Koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok katı olursa 1 kahve fincanı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.
 
Kek kalıbımzın tabanına temiz bir yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kekimizin alt katını tabana yerleştirip üzerine mandalina sosumuzun yarısını döküyoruz ve spatulayla yayıyoruz arzu ederseniz bu aşamada sosun üzerine muz veya ikiye bölünmüş mandalina dilimleri koyabilirsiniz . Diğer kek katını üzerine bastırmadan koyup üzerine geri kalan sosu döküyoruz. Yine üzerini süsleyip süslememek size kalmış. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.  Servis yapmadan önce bir bıçakla kekimizi kalıbın yanlarından ayırıp sonra kelepçesini açıyoruz. Artık kekimiz servise hazır.
 
Afiyet olsun ...
 
 
 
 
 


2 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok güzle olmuş
mis gibi mandalina da kokmuştur.
ellerinize sağlık.