31 Aralık 2006 Pazar

İlk Baklavam..


Bu Bayram benim için pek bi anlamlı oldu. Hayatımda yapmaya korktuğum tek yiyecek baklavaydı. Doğum günümde baklavanın nasıl yapıldığını öğrenmem benim için en güzel hediyeydi. Sevgili Nokta ablaya bana bu hediyeyi verdiği için teşekkür ediyorum. Meğer ne kolaymış, tüm korkan arkadaşları buraya davet ediyorum. Kimsenin sizi motive etmesini beklemeyin hemen gidin alın malzemeleri baklava yapıyoruz:)

Malzemesi:

1/2 su bardağı margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt,
1 adet yumurta
1 kabartma tozu,
1,5 yemek kaşığı sirke
Alabildiğine un
ve nişasta (açarken lazım)
Üzerine dökmek için 250 gr. tereyağı
içi için fındık, ceviz veya fıstık


Şurubu için:

3su bardağı toz şeker ile 4 bardak su kaynatılır içine birkaç damla limon sıkılır. Baklava sıcak ise şerbet soğuk şerbet sıcak ise baklava soğuk halede iken dökülür.

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler (margarin veya tereyağı erimiş olacak) bir leğende kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Yarım saat kadar üzerine nemli bez konarak dinlendirilir. Daha sonra hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her bir parça 8 e bölünerek küçük toplar elde edilir.ve merdane ile çay tabağından biraz büyük bir şekilde açılır. açılan küçük 8 parça arasına nişasta serpilerek üst üste konur ve merdaneyle tek bir hamur haline gelene kadar açılır ve tepsiye konur. Üzerine Fındık veya ceviz serpilir. ve aynı işlem elimizde kalan diğer 5 parçayada yapılır. Daha sonra tepside baklava şeklinde kesilir. Üzerine Erimiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına konur. Üzeri pembeleşince ısı 150 dereceye düşürülür ve pişirilir.

Hadi bakalım göreyim sizi:) Kolay gelsin Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: