3 Mayıs 2011 Salı

Aşk'ın Pasta hali ......









Cumartesi günü Maggi'nin düzenlediği Blogger lezzet yarışmasının finalinde finalist arkadaşımız Zerrin'e destek olmak üzere katıldım. Hayatımda yediğim en güzel ikinci pastaydı. Jilet gibi asil pastamız için Zerrin'imi tebrik ediyorum.

Programın en eğlenceli kısmı finalistlerin aşkı anlatan pastalarını juriye tanıtırken ki sözleriydi. Pastanın içindeki hangi malzemenin aşkın hangi haline benzediğini tarif etmeleri beni derin düşüncelere daldırdı:)) Öncesinde pastanın yanında su mu içsem çaymı diye daha derin düşünmüşlüğüm de vardı aslında:))

Pasta ve Aşk ... Yeryüzünde birbirine bu kadar benzeyen somut ve soyut iki şey var mıdır acaba??Eğer ben aşkı anlatan bi pasta yapsaydım ne yapardım nasıl yapardım ??

Pastamın dışındaki sos sımsıcak içindeki harç buz gibi olmalıydı. Her ne kadar siz kızgın kumlardan serin sulara atlamak olarak yorumlasanız da ben, dışardan sıcak gözüküp içi buzz gibi aşklara ithaf ederdim.. :)

İçinde hertürlü kuruyemiş olurdu. Yeri geldiğinde kuru erik gibi sindirim sitemini bozan, yeri geldiğinde beyaz leblebi gibi diş kıran can yakan, dut yemiş bülbül gibi susturan, haşhaş tohumu gibi uyuşturan, fındık gibi zeka açan, kayısı gibi güzelleştiren aşklara hepimiz zaman zaman şahit olmuşuzdur:) Kırılan cevizleri ve fıstıkları unutmamak lazım:) Özellikle fıstıkları ayarlı kullanmakta fayda var bazı bünyelere alerji yapar öldürür maazallah:)

Ayrıca enteresanlık olsun diye, meyve olarak bildiklerimizin dışında, adını ve ne işe yaradığını bilmediğimiz, hah bunun tadı nefistir diye aldığımız ama yediğimizde nereye çıkarıcağımızı bilemediğimiz meyveler konacak.. :))


Sıra geldi pastada kullanılacak baharatlara. Kırmızı biber en çok kullanılacak baharat olurdu. Aşkın sivri diline sürmek için ideal.. Tarçın hoş kokar, çeker ama bi süre sonra mide bulandırır:) Az kullanmalıyım.. Yenen naneleri ve herşeye maydonozları unutmadan ekleyelim..:)

Pastam tamamıyla tatlı olmayacak tabi. Aşkın her hali gibi tuzlu ve acı katmanlar olacak. Bir katına cacık diğer katına salça sürülecek. Malum güzel bir aşkı cacık yapmaya çalışan araya salça insanlar muhakkak olacak:))

Pastamızın üzerine karabulut görüntüsü veren kakao serpilicek , mart karı gibi hindistan cevizi yağdırılıcak, üzerine alev alev mum ve kıvılcımlara yol açacak maytaplar dikilicek:)) İlerde böğrüne saplanacak bıçak tabağın yanına konacak.. :))

Buraya kadar herşey ne kadar aşkı doğru tarif ediyor diyebilirsiniz ama gerçek aşkla pasta arasındaki en büyük benzerlik nedir biliyormusunuz??


İKİSİ DE GÖBEK YAPAR:))






Not: Bana en çok yorum yapan kişiye Misss Zerrin bu pastayı yapıp kargoluycak.. :)))




10 yorum:

zerrin-misss dedi ki...

resimlerle daha net anladık. :))))

Not kısmı için 100 yorum yazsam kendime yapabilirim değil mi :)))

melike dedi ki...

halenzee halenzeeee zerrinin pastasına bereket senin de ağzına diline klavyene :) bereket, yada sağlık diyelimm çok güzel anlatmışın pastanın aşkın içindeki marulları maydanozları limonları acıları ekşileri olmas olasılar ama illaki olacak olanlar ben bu pastayı istemem arkedeşşş kime yollarsanız yollayın siz :) ama sen bu dille acıyı bile bal diye yutturursun ben bunu der bunu sölerimmm :) yazılarının devamını diler muaah muahh öperimmm canımmm :)

nino dedi ki...

kis yorumum gitmiste ne yazmistim ben :P bana zaten kargolar gelmiyo hahahhaa :D

Disalce dedi ki...

:)devrem ağzına sağlık..ne güzel anlatmışsın...pastaya bunca acı macı koydun...ya kısır yapsaydın napardık...

iki göbekte istemiyorum şu an..hele bebek göbeği uzuunca bi zaman istemiyorum:)

ozlemhan dedi ki...

Kısa ve öz olmuş uzun söze ne hacet.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

:)
ben bu gülücükten bir sürü yapabilirim.ki çikolu pasta bana gelsin:))
her zaman ki formun yerinde aüpersin

Hansa dedi ki...

hayatım kaçırmışım yorum yineleme olayını ...:)))) "ikiside göbek yapar" görsel anlatımla daha oturdu yerine anlamayanlar için ben anlamıştım oysaki aşkın göbeğini hala eritemedğimden olsa gerek :)))))))

Sanattryemek dedi ki...

ne guzel anlatmissiniz...
blogunuzu cok renkli icim acildi,cok guzel tarflerinz var gercekten;)
sevgiler

Beşiktaşlı dedi ki...

Pasta tatlıdır Aşk ise hem acı hem tatlıdır , Burdan anlıyoruz ki Aşk ve Pasta aynı paralelde düşünülemez olaya mizah katarak da olsa Aşk'ın Pasta halini tarif eden bayan Halenzeyi tebrik ediyorum.
Tarif cuk oturmuş :)

Bunun dışında bayan Halenze'ye bir sorum var.

-Hayatınızda yediğiniz en güzel birinci pastayı açıklarmısınız.

Halenze dedi ki...

sayın beşiktaşlıı:)) hayatımda yediğim ilk harika pasta da çok uzun zaman önce değildi bir kaç ay önce arkadaşmın oplunun doğum gününde yediğim beyaz frının pastasıydı:)