5 Mayıs 2011 Perşembe

Koca bir balon : İtalya


Bundan birkaç sene önce eşimle birlikte bi İtalya gezisi yaptık. Markete giderken bile kırk defa düşünen biz hangi amaçla ve kimin gazıyla bu geziyi yaptık hala hatırlamıyoruz. Heleki tarihten sürekli sıfır çeken birisinin hatta hatta çocuklarının doğum tarihini unutmamak için aynı gün doğuran birinin böyle bi geziye katılması ne büyük talihsizlik:)Bir ara tur rehberimizin mavi ekran vermesine sebep olan sorularımdan sonra kendisinin izne ayrıldığını öğrendim:) Biz yaptık siz yapmayın diye anlatiyim :)..

italy milano


Milano. Oranın Nişantaşı’sı. Sağlı sollu moda billbordları. Hatta bitanesinde bizim Sivaslı Cindy’nin resmi. Kapalı bi çarşıya girdik. Evet bizim kapalıçarşının full camdan yapılmışı. Herkes mimari özelliklerini anlamaya çalışırken ben hangi dangalak yapmış bunu nasıl siliyolar acaba diye tepki veren ilk kişiydim eminim:)





Göbekte koca bi kilise . Her bi yanı dosya teli açarken kırılmış tırnak gibi sivri sivri insanın törpü alıp düzeltesi geliyo. Dış cepheleri sürekli tadilatta. Sonra öğrendim ki bu her bi yanı oymalı kiliseler ponza taşına benzer bi taştan yapıldığından yağmurda sürekli eriyormuş. Ey gidi mermeri yola getiren Mimar Sinan Nur içinde yat sen:)




Colesium, yarısı yenmiş elma gibi şehrin göbeğinde, camlı çarşının aksine hiç camı olmayan pencerelerden oluşan kimin hangi akla hizmet yaptığı belli olmayan bi yapı. Sen tut senelerini ver binayı yap sonra bunda niye bu kadar pencere var çok soğuk olur diye vazgeç hiç üşenme binayı sökmeye kalk. Yani heralde öyledir:) rehber anlattı bişiler ama ben kulağımdan İpodu çıkarmayı unuttum:) Ya da binayı bitirmeye malzeme yetmedi. Ah bi pvc pencere sistemleri fabrikam olsaydı ihaleye girer köşe olurdum. Ahşap desenli yapardım, nerdeyse beyaz fiyatına:)

Oraya çıkıp pencereden atlayıp intihar etmek isteyen birini düşünsene, hangisinden atliyim diye düşünürken kararsızlıktan ölür:)





Venedik. Aman da aman aşıklar şehri. Kardeşim bi titre bi kendine gel. Adamların, yağmurda büyük kanal taşmış evleri sıcak yuvaları suların altında kalmış sen çekmiş yaldızlı kayığı altına aşk yaşıyosun, ayıptır günahtır. Lağım sularında kayıkla gezmenin, sudan küflenmiş pis evlerin arasında dolanmanın nesi romantik. Çok meraklısın madem alırsın hatunu Alibeyköy’de bi sağnak sonrası gezersin. İstanbul’da yağmur yağınca ''başkan uyuyormuuuuuuuu!!’’, Venedik’te yağınca ''oooo solemiiooo!!’’ .. O sölemio zaten sen sölüyosun :)




Aşk Çeşmesi. Birisinin hayrat amaçlı yaptığı bi çeşme olduğunu düşündüm öncesinde. Okadar kalabalığı Gevrekli yayla suyu açılışı şenliklerinde görmüştüm. Gelelim özelliklerine. 3 yol ağzına yapılmış. Yani ağzına yapılmış derken yolların kesiştiği yerle birleştiğin yerin orta kısmındaki yerin aman neyse cümleyi toplayamıycam nasıl anlarsanız öyle :) İçinde havluya sarılmış yaşlı amca heykelleri olduğuna göre kaplıca sanırım.Yani o amcalar ihrama girmedilerse eğer onlar hamam havlusu, orası da kaplıca:) Çeşme başına neden onca insan toplanır onu hiç anlayabilmiş değilim. Sudan içmiyosun. Elinde bidon da yok. Köy çeşmesi de diilki ağanın oğlu, muhtarın kızı geçsin iki laf et. Yanında sevgilisi olan havuza para atıp aşk diliyomuş. Eh attığın bozukluğa anca o yanındakini verirler sana:) Havuz problemi dedikleri şey bu işte :)



Şehrin her bi yanında ‘’Sanatın böylesine harkkhhh puhhhh!!’’ cinsinden heykel. Modanın cenneti ülkede heykeller çıplak. Etraflarına sarılmış 25 m lik kumaş görüntüsü var ama nasıl oluyosa hala çıplak görüküyolar.
Kardeşim o kadar üzüm bağınız var, akşama yaprak sarma isteyen beyiniz de yok, bi asma yaprağı da mı koyamadınız bu üryanlara:)



Eee karınlar acıktı. Turistler için iftar vakti. Ne yiyelim?? Rehber uyarır. Sakın pizza yemeyin!!. Çünkü dünyanın en berbat pizzaları italyadaymış:) İstanbul’dan yola çıkarken ''acaba lazım olur mu yanımıza yiyecek bişeyler alalım mıı??’’ dediğimde suratıma tip tip bakan eşim rehberin bu uyarısından sonra Küçük Emrah gibi bakmaya başladı:)



Piza kulesi. Pizzanın en kötüsünü yapan bu ülke ayıbının farkında olmak ve sürekli hatırlamak üzere kulesini dikmiş. Eh pizzası berbat olursa kulesi de yamuk olur tabi:)




En son tur rehberi, içinde kurtlardan bahsedilen mitolojik bi hikaye anlatırken nasılsa konu Ünlü modacı Gucci’ye geldi. Sadece başını ve sonunu dinlediğim için çelişkiye düşerek rehbere sorduğum soru otobüstekilerin yarılmasına neden oldu.. ''Nasıl yani kurt Gucci’yi mi yemiş? :))))




 

20 yorum:

zerrin-misss dedi ki...

Özlem aşk çeşmesinnde koptum, şimdi dönüp baştan bida bida okuycam. Kızım sen hep yaz e mi yaa.. :)) Çok yaşa.. senin yanında yaşayan yaşlanmaz ben sana onu diyim..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bu kadar keyifli italya gezi notları okumamıştım:))

Sen çok yaşa emi Özlem:))

ozlemhan dedi ki...

Özlem yemek bloklarında uzuuuuuuun yazıları okurken sıkılıyorum.Tarife göz atıp çıkıyorum.
Ama bu nasıl bir anlatım şekli okumaya doyamadım.
Zerrine katılıyorum tekrar okuycam.
Tamam anladık kilo almamak için mutfakla arana mesafe koydun.
Ama çok rica ediyorum konu ne olursa olsun sen hep yaz anlaştıkmı.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Allahım yaaaa öldürürsün sen adamı:)))))))))))))

cumbada dedi ki...

Görmüş kadar oldum...Eline sağlık...

EBRU-BESTE TADINDA... dedi ki...

kızım sen delisin yaaaa,seninle yaşamak istiyorum yaşlanmamak ve ömrümün uzaması için.blog aleminin stand up'çısı:))))harikasın.....

Halenze dedi ki...

Ben bu gazla dünyayı gezer yazarım:)) teşekkür ederim . siz de hep gülün inşallah. espriler benden:)

melike dedi ki...

özlemm özlemmm anacımm senn gezmeye devamm ett inşallahh beğenmişş gibi yapp, tocann herbiyere götürsünn sonra da yazıver ballandıra ballandıra biz burdaa zevkle okuyozzz
blogunuza da dokunun artıkk şöleee yazınn artıkkkk yaa şenlendirinn duvarlarıı anlaştık mııı ?:))) öpüyorummm seniii kocamannnn hoşgeldinnn blogunaa :)

Disalce dedi ki...

tam bir devrem yorumu..italya bu kadar güzelse bende gitmek isterim....:)))))bu gözle gezmek bana zevk verecektir kesin))))

artı yukardaki bütün yorumlara katılıyorum:)))))))

kadriye dedi ki...

harikasın..ben de kesinlikle İtalya ya gitmemme kararı aldım:........)))

NiNo dedi ki...

hahahhaha ben solemiyoda koptum :)) dikecek biri varmi :D

Unknown dedi ki...

sen rehber olmalısın :)) italyanın farklı açılardan yorumlanışı :)

Beşiktaşlı dedi ki...

Bütün bunlardan sonra anlıyoruz ki ; çamlıcasıyla , üsküdarıyla , sahilleriyle , camileriyle ,köşkleriyle , boğazıyla bizim ülkemiz cennet. Yakın tarihte bende yurt dışına çıktım açık büfede muhteşem çeşite rağmen aç kaldım zira çeşit bol ama damak tadı bizim türk mutfağından çok çok uzakta güzelim et yemeklerini ağır soslarla mundar etmişler Keza tatlıları sadece görüntüden ibaret yemediğin takdirde göze hitabı kusursuz öylece bak ama asla yeme. kısaca Ülkemi Çook SEViYoRuMMm.. :)
(bir yemek sever olarak konuyu yemeğe bağladığım için lütfen beni mazur görün)..

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

beni yine hiç yanıltmadın akidişim :)yine harikasın yine harikasın:)

Hansa dedi ki...

2010 dan 2011 e geçiş aşkına :)))

buzlubadem dedi ki...

Bebek yazı yazmaya izin vermiyor mu? Merakla bekliyoruz ama ;)

leyya dedi ki...

kızımmm sen su katılmamış bi delisin yaaa:)ben de bi daaa bi daa okuycam:)

romantikbutik dedi ki...

harikasın ,neşe kattın bi anda ruhuma.sevgier:)

Gurme Şirine dedi ki...

canım fotolar çok güzel italayaya romaya ben eşimle gitmeyi düşünüyoruz ama ne zaman belli değil nasıl memnun kaldınız mı geziden??

zadegan dedi ki...

Hiç sıkılmadan okuduğum bir yazı idi milanoyu da iyi bilmeme rağmen nefis yemek tadında bir anlatım olmuş.Düşündüm de Halenze hanım bir kitap yazsa konusu ne olursa olsun herkesi ışık hızıya kendinebağlar o kitap bestseller olur böyle esprili ama sıkmayan yerindelik içeren cuk oturan benzetmeleri ile lezzetli yemek tariflerinden sonra bu sahada da yeeneğini kanıtlıyor.özellikle şurası diyeceğim bir cümle yok zira baştan sona sürükleyici teşekkürler Halenze hanım tebrikler. Not (Düşünüyorum da Gurme olarak türkiye ve dünyayı dolaşsanız bir kitap yazsanız sofralarımızı ve hayatımızı böyle de tatlandırsanız harika olurdu:)