23 Temmuz 2012 Pazartesi

Meyveli Saray Muhallebisi..




Hepimize Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan da mutfaktan uzak kalanların aksine ben yemek yaparken doyduğum için mutfaktan çıkmıyorum.. Anlayacağınız nefsimi köreltiyorum :)) Diyet yaparken de bol bol kek yapıp buzluğa atardım nasılsa yiyemiycem diye.

Yine acıktığım bir anda hazırladığım bu lezzetli ve hafif tatlıyı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Arzu ederseniz muhallebiyi kendiniz yapmak yerine hazır sakızlı puding veya vanilyalı puding kullanabilirsiniz..
Malzemesi:

1,5 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

Üzeri için :

Küp doğranmış meyveler
Çilek aromalı jöle veya Dr. oetker meyve sosu (paket üzerindeki tarife göre hazırlanılarak kullanılır)


Hazırlanışı:

Un ve yağ bir tencerede orta ateşte un kokusu gidene kadar kavrulur. Ayrı bir kapta süt, şeker ve vanilya iyice karıştırılır ve kavurduğumuz una eklenir ve çırpma teli ile iyice karıştırılır. Pişirdikten sonra el blendrıyla iyice karıştırılır ve kuplara yarımşar dökülür. Küp doğranmış muz, şeftali, ortadan ikiye kesilmiş üzüm muhallebilerin üzerine konur bir kapta üzerindeki tarifine göre hazırlanmış çilek jölesi dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır..

Afiyet olsun..

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Merhaba..nasıl şık bir muhallebi bu böyle..ellerinize sağlık..çok iştah açıcı görünüyor...blogunuz çok hoş..tarifleriniz çok güzel.tanışmaya banada beklerim..sevgiler Nurşen..hayırlı ramazanlar..nurlumutfakta.blogspot.com