2 Kasım 2007 Cuma

Festane Şekeri..



fastane sekeri

Diğer adıyla Sahte Kestane Şekeri.. Bu nefis tarifi Yogurtland adresinden aldım. Kim der ki bu nefis karışım kuru fasulyeden yapılıyor:) Kuru fasulye yemeyen çocuklarınız için ideal. Ha çocuklarınız kuru fasulyeyi seviyor kestane şekerini sevmiyorsa gerçekleri açıklamanızda fayda var:)

Bir ayrıntı ekleyeyim. Ben fırından çıkardıktan sonra geniş bir tepsiye ters çevirip çıkardım ve çatalla dağıttım ılınmasını bekledim. ve elimle ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp resimdeki pasta kapsüllerinin içine koyup üzerine bitter çikolata eritip kaşıkla döktüm..Şekerleri buzdolabında tutun. Soğuk olarak servis yapın. Deneyin gerçekten inanılmaz bir benzerlik...

Mazlemesi:


2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125gr yumuşamış tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Hazırlanışı:

Kurufasulyeleri iyice ezip püre haline getiriyoruz. Tüm diğer malzemelerle kek yapar gibi çırpıyoruz yağlanmış bir borcama dökerek 1 saat kadar fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra malzemeyi kaşık yardımıyla harmanlıyoruz. Elimizle yuvarlayarak kek kapsülelrine diziyoruz üzerine eritilmiş çikolata döküyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.


Afiyet olsun...

4 yorum:

L@L dedi ki...

muhteşemmm görünüyorlarrrr

ozguluntarifleri dedi ki...

Ozlemim bu yaylanci kestane sekerinin ben pastasini yapiyorum inan kimse anlamiyor kestane diye yutturuyorum lezzet tipkisinin aynisi aman kimse duymasin:))))Festane sekerler pek nefis gorunuyor:)ellerine saglik canim.

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

bir yaşıma daha girdim desem:))ilk pastasını duyduğumdaki şaşkınlığımı hala unutamazken ikinci bir şok daha:))Ama görüntü muhteşem ellerinize sağlık..ilk fırsatta deneyip sizinle de paylaşmayı düşünüyorum sonucunu:))sevgiler..

Unknown dedi ki...

Es selamü aleyküm.
Tek kelimeyle harika hakikaten kurufasulyeden kestane sekeri bayildim bu fikre en kisa zamanda mutlaka deneyecegim.
Banada beklerim sevgilerimle
Allah c.c. emanet insallah.
www.cayysekeri.blogspot.de