22 Mart 2012 Perşembe

Armutlu Kremalı Turta ve 1 Annenin 1 Pazar günü.Yeni Bölüm..:)))

turta tarifi





Her sabah olduğu üzere Ayşe Hanım'ın emrivakisiyle kalkılır. Kahvaltı yapmak üzere dışarı çıkılmasına karar verilir. Yataklar toplanır, ev elden geçirilir, çocuklar hazırlanır, baba hazırlanır, eli işten çıkmayan anne bi türlü hazırlanamaz:) Herkes ayakkabılarını giyer kapıda hadiiiiiii demeye başlar. Tam kapıdan çıkacakken küçük kız büyük tuvaletini yapar. Eve geri girilir alt değiştirilir. Tam çıkacakken büyük oğlanın çişi gelir, bu işlem de söylenerek tamamlanır. Kapıdan çıkılır asansöre binilir. Anne çocuklara ikazlarda tenbihlerde bulunur. Araba anahtarının ve cep telefonunun evde olduğu anlaşılır. Eve geri çıkılır. Cep telefonu oyuncak sepetinden, anahtar mutfak kaşıklığından alınır.. Kaçışan çocuklar kapşonlarından yakalanır arabaya konur. Arabada kırmızı koltuk, siyah koltuk, ön koltuk, arka koltuk, emniyet kemeri kavgası yapılır. Kahvaltı alanına varılır. Arabadan inen çocuklar sağa sola koşuşturur bi anlık reflekse kapşonlarından yakalanır.. Sofraya gelen hiç bişey yenmez mıncırılır, portakal suyunun içine peçete, çayın içine ekmek doğranır:) Alışverişe gitmeye karar verilir. Avm ye varılır arabadan inilir çocuklar kaçışmaya başlar, kapşonlarından yakalanır:)) Asansöre binilir. Bu sefer baba, anneye çok alışveriş yapmaması ve oyalanmaması konusunda ikazlarda ve tembihlerde bulunur:) Anne 'he,he' der:)) dükkanlara bakılır. Küçük pusetten inmek için ıkınıp sıkınmaya başlar. Büyük reyondaki elbiselerin barkodlarını koparır:) Anne dayanamaz kıza pullu tişörleri, oğlana eşofmanları toplar. Kendi için bişeyler bakacakken küçük ayaklarına sarılıp ağlar. Büyük mızıklar. Baba aralıksız hadi hadi hadi hadi hadiiiiiii der... :) Avm'den çıkılır. Çocuklar otoparkta koşuşmaya başlar. Kapşonlarından yakalanır arabaya konur. Eve gelinir arabadan inen çocuklar koşuşturmaya başlar. Kapşonlarından yakalanır asansöre sokulur:) Eve çıkılır veeeee........

Varan 1: Evin anahtarı içerde unutulmuştur..
Varan 2: Cep telefonu restoranda kalmıştır.
Varan 3: Satın alınanlar ya defolu, ya yanlış bedendir.
Varan 4: Ve alınması gereken hiçbirşey alınmamıştır:)))

.................

Armutlu Turta

Malzemesi:

140 gr Margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
4 çay bardağı un
1 yumurta sarısı
1 kabartma tozu
1 vanilya

Kreması için:

2.5 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1-2 yemek kaşığı un
yarım paket vanilya

En üstü için:

3 rendelenmiş armut
1 tatlı kaşığı tarçın
4-5 yemek kaşığı toz şeker



Hazırlanışı:

Yumurta, şeker, yağ iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir hamur yapılır. Yağlanmış tart kalıbına bastırarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 c fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Diğer tarafta Krema malzemesi bir tencereye alınarak pişirilir ve soğutulur. Armutlar tavada şeker ve tarçınla pişirilir.

Tart kalıptan çıkarılır tesr çevirlir içine soğumuş krema dökülür ve en üstüne pişirilmiş soğutulmuş armutlar dökülür. 1 -2 saat dinlendirilir.Son olarak kırılmış fındık veya ceviz serpilerek servis yapılır..


Afiyet olsun..

9 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Canım ya içim acıdı sana. Benim henüz çocuğum olmadığı için bu dertlerin farkında değilim. Senin yazından sonra çocuk yapma işini bir kez daha düşünmeye başladım diyebilirim. Ama eminim sevgisi tüm sıkıntıları unutturuyordur. Ne deyim Allah yardımcın olsun.

ozlemhan dedi ki...

Özlemcim yazına bayıldım.Ne güzel anlatmışsın.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Demek ki neymiş, çocuklara hep kapşonlu kıyafet giydirilecekmiş : )
Yazıyı okuduktan sonra çocukları büyüttüm diye bir kez daha sevindim, darısı sizin başınıza : )

Serap dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Tarçın'ın girdiği her şeyi severim ben. Ellerinize sağlık.

Şeftali Çiçeği dedi ki...

Benim de gözüm korktu bak.Hakikaten bazı çocuklar gereğinden fazla hareketli! oluyor yeğenimden biliyorum..Allah sağlık sıhhat versin de varsın koşuştursunlar. Benim yok ya rahat konuşuyorum :) Ellerinize sağlık turta nefis görünüyor bu arada.

Unknown dedi ki...

Tek kelime tatlilariniza bakdim her tarif resimler muhtesem ellerinize emklerinize saglik ben bu güzel paylasimlari nasil kacirmisim.

deryadenizozlem dedi ki...

Bu yazıdan çıkarılacak ders dışarıya çıkıldığında çocuklara mutlaka kapşonlu kıyafet giydirmek gerekiyormuş. Ben de yeğenimin elini hiç bırakmadan gezerim aşırı evhamlı olduğumdan.

ayşew dedi ki...

ıkı çocukla zor bende bunları sıkça yaşıyorum

Adsız dedi ki...

Yaaa bayildim sanaaaa.beni anlatmisin gibi oldu.gulerek okudum valla neymis kapson sartmis:)))))cok tatlisin coook ve azimlisinde ben cikmamayi tercih ediyorum.!
Dilek