25 Nisan 2012 Çarşamba

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizli Kekler..




Bir Blogger'i nasıl tanırsınız.. Yediği yemeği incelemesinden, lokantada önündeki tabağın resmini çekmesinden, ben olsaydım bu yemeği şöyle yapardım diye eleştirmesinden, tokken bile yemekten bahsetmesinden, mutfakta olmadığı zamanlar bilgisayarın başında, bilgisayarın başında olmadığı zamanlar foto makinasının başında oluşundan..  Ama bir bloggeri en çok nesinden tanırsınız biliyormusunuz??  Her tarafı Vıcık Vıcık olmuş fotoğraf makinasından:)))

Bu harika şeyi bana yapmayı öğreten sevgili arkadaşım Sofra Özlemi'ne çok teşekkür ediyorum.. Hele hele telefonda öğretmiş olması takdire şayan:)) Özlem Sazak birbirinden şahane ev yapımı kutlama pastaları ve kurabiyeleriyle en özel günlerinizi unutulmaz hale getiriyor.. Kendisine facebook DOLCE VİTA PASTA adresinden ulaşabilirsiniz..



Malzemesi:

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çaybardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 kahve fincanı hindistan cevizi

Benmari üsülü Erimiş çikolata

Not: Kek hamurunda ölçü kaplarınızın boyutundan kaynaklanan kıvam sorunu olursa boza kıvamına gelmesi için biraz daha un ekleyebilirisiniz..





Hazırlanışı:

Yumurta, şeker ve vanilyayı 3 dakika çırpıyoruz. Tüm diğer malzemeyi ekleyerek 2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Minik kalp veya çiçek şeklinde slikon kalıplarımıza  malzememizi kalıba bölüştürüyoruz. burada dikkat etmemiz gereken püf noktası kalıbın ağzına kadar değil yarısına kadar dolduruyoruz. kekimizin çok fazla kabarıp kalıptan taşmasını istemiyoruz.. Önceden 160c ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarıyoruz.

Kalıplar biraz buharını attıktan sonra direk buzluğa kaldırıyoruz. Buzlukta biraz dondurmazsak kalıplar küçük olduğu için kekler parçalanıyor. donmuş keklerimizi Kalıplarından çıkarıyoruz.

Kek kalıplarımızı iyice yıkayıp kuruluyoruz ve her birinin içine bir tatlı kaşığı kadar erimiş çikolata döküp kaşıkla etrafına yayıyoruz ve kelerimizi kalıbın içine tekrar basıyoruz ve yine buzluğa donması için bırakıyoruz. 2 saat kadar buzlukta bekletip kalıptan çıkarıyoruz ve servis yapıyoruz ..

Verdiğim ölçülere göre elinizde çok fazla kek hamuru kalabilirminik  kalıplara böldükten sonra artanı geniş maffin kalıplarına dökebilirsiniz.. Ya da ölçüyü azaltabilirsiniz..
Afiyet olsun...

5 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

makinaların dili olsada anlatsa.........:) nefis olmuş Özlemcim ellerine sağlık..

ozlemhan dedi ki...

Özlemcim canım nasıl çekti anlatamam muhteşem görünüyor.

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik cok guzel gorunuyor gercekten,sevgilerle.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık canım mmm mis
:)))

Unknown dedi ki...

Özlem hanim ellerinize emeklerinize saglik .Cok güzel muhtesem görünüyor kek Hangi tarifinize yorum yazacagimi sasirdim emeklerinize saglik.