17 Ekim 2012 Çarşamba

Patates Mantısı ... Niyoketti..




Bu harika tadı Martha Steawart'ın programında görmüştüm. Gerçeğinde üzerine peynirli bir sos yapıp döküyorlar. Bizim Türk damak tadımıza göre değiştirdiğimizde bunun üzerine en yakışan şeyin sarımsaklı yoğurt olduğuna karar verdim:) Arzu ederseniz üzerine salçalı bir sos yaparak parmesan peyniri rendeleyebilirsiniz. Velhasıl sizin paşa gönlünüze göre tadlandırabileceğiniz harika bir yemek. Çay saatlerinde yoğurtlu bir salata tarifi arayanların da çok işine yarayabilecek gibi. İster yemek olarak tüketin ister aperatif.. İster üzerine kıyma kavurun ister soğan kavurun.. İster salça ister yoğurt. Ucu açık bi yemek.. :))
 
 Not: Eğer çok kalabalık değilseniz bu tarifin ölçülerini yarı yarıya azaltın derim.. Hatta 4 kişilik bir aileye 1 patates yeter gibi. İçine konan un ve nişasta hamuru bayağı bi çoğaltıyor.
 
Malzemesi:
 
3 Haşlanmış ezilmiş patates
1 yumurta
1 çay bardağı kadar nişasta (evde yoktu ben kullanmadım:) varsa kullanın)
2-3 su bardağı un
Tuz
 
Kaynatmak için:
 
2 lt kaynar su içine biraz tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
..............
Üzeri için:
 
Yoğurt
Sarımsak
 
 
Hazırlanışı :
 
Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Tüm diğer malzemeyi karıştırarak yoğuruyoruz. Serçe parmağının yarısı kadar uzunlamasına köfteler oluşturuyoruz. Tencerede kaynayan suya köftelerimizi atıp 8-9 dak. haşlıyoruz. Kevgirle geniş bir kaba alıp hafif dumanını atmasını bekliyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Arzu edilirse üzerine kırmızı biberli yağ yapıp döküyoruz ve servis ediyoruz.
 
Afiyet olsun..
 
 

9 yorum:

Disalce dedi ki...

harika harika..hemen deniyorum..hemde hemen:)))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Harika bayıldım nelerle versiyonları yapılmazki çok hoş ve pratik ellerine sağlık canım sevgiler...

Burcu Kayhan dedi ki...

Canım nefis olmuş patates mantın,ellerine sağlık.Sevgiler:)

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Canim ellerinine emklerine saglik afiyetler olsun.Cok güzel görünüyor .

Sonu garanti tarifler dedi ki...

Bayılırım patatese her şekilde yiyebilirim.Ellerine sağlık.Sevgiler..

Disalce dedi ki...

denedim devrem...ben çok sevdim tadını..sağol paylaşımın için.....öpt...:)

Adsız dedi ki...

kendim ve tüm kızlar adına.. tuz miktarı tahmini ne kadar olabilir verdiğiniz tarife göre?? :) şimdiden teşekkürler ve en kısa zamanda deneyeceğim :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar sessiz bir takipçinizim. Perşembe günü akşam yaptım. Suyun içine atarken köfteleri dedimki tutmayacak bunlar yazık oldu uğraştığıma. Ama pişince böyle hafif ve lezzetli bir şeyle karşılacağımı tahmin bile etmemiştim. Hiç yemek yemekten yana olmayan kızım bile bayılarak yedi Teşekkür ederim. Paylaşım için