5 Ocak 2013 Cumartesi

Truff Kek

truff kek
 
 
 
 
Evde bir türlü bitmeyen kek var. Kurudu  kuruyacak ya da kek yaptınız istediğiniz gibi kabarmadı. Yetiş bacım bi çare bul diyorsanız eğer bu tarif tam size göre. Biraz krem çikolata ve ceviziniz varsa tamamdır. Hatta evde bulduğunuz her türlü kuruyemişi de katarak zenginleştirme ihtimali var.
 
 
 
Malzeme:
 
 
Kek ( ne kadar olursa ben 7 dilim kullandım)
4-5 Kaşık nutella- sarelle-çokokrem vs. krem çikolata
1 su bardağı ceviz
 
Hazırlanışı:
 
Kekkiniz ne kadarsa krem çikolatayı ve cevizi o kadar arttırabilirsiniz. Kekimizi bir kaba ufalıyoruz. Krem çikolatamızı ve cevizimizi katarak iyice karıştırıyoruz. streç filmi bir tezgaha yayıp uzunlamasına harcı döküp streç filmle sıkıca sararak buzlukta 1 saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dolabın alt katına alabiliriz.  Servis yaparken streç filmi çıkarıp dilimliyoruz. Üzerine hindistancevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz. aynı işlemi kurabiye ile de yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun..  
 
 
 

 
 


4 yorum:

Unknown dedi ki...

ye bunu, endorfinin tavan yapsın, sonra karın yağların...100 kg ol.! ya da yeme ömrün boyunca pişman ol...arkadaş bu nasıl bir dilemmadır böyle? beni neden böyle zor durumlara sokarsın Özlemim? netcem şimdi???!!! :D

Zerrin dedi ki...

çok nefis ağzımın suyu aktı desem ayıp mı olur ki ?

Asyadan Esintiler dedi ki...

bloğunuzu ziyaret ettim.gerçekten çok hoş hazırlanmış.elinize emeğinize sağlık.bende yeni blog oluşturdum.ziyaret eder yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.(asyadanesintiler.blogspot.com)

uyar ve yemekler dedi ki...

Ellerine sağlık güzel bir fikir