6 Kasım 2012 Salı

Kokostar Kurabiye..




 
Dolgulu kurabiye severlere hayran olacakları bir kurabiye.. Malzemeler her evde bulunacak cinsten. Biraz el oyaladı ama yiyince iyiki yapmışım dedim:)) Sevgili Özlemhan'da görünce kendimi kaybetmeme neden olan bu kurabiyeyi yapmak için buyrun..


Malzemesi:

2 yumurta  ( bir tanesinin akını ayırın iç malzemesine kullanılacak)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 paket oda ısısında margarin
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı (ayırdığımız akı kullanıcaz)
1 çay bardağı pudra şekeri


Hazırlanışı :
 
Hamur malzemesini yoğuruyoruz. Ayrı bir kapta iç malzemeleri karıştırıyoruz. Hamur malzmesinden cevizden biraz iri hamur koparıp elimizle yuvarlayıp eziyoruz ortasına biraz harçtan koyup uçlarını birleştirip yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180c fırında pişiriyoruz.  
 
 
Afiyet olsun..
 
 

7 yorum:

herşey tadında dedi ki...

nefis gözüküyor gerçekten
ellerine sağlık canım
sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim cok güzel görünüyor uzun zamandir yapmadim bu kurabiyeden afiyetler olsun.

ozlemhan dedi ki...

Özlemcim bende bayılıyorum bu kurabiyeye.Ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyorlar.

*mehtap dedi ki...

bayılırız...

Disalce dedi ki...

bende çok severim bunu devrem..ama birgün bekleyince daha güzel oluyor....ben bütün kurabiyeleri biraz birgün sonra severim zaten:))))) ellerine sağlık..görüntü muhteşemmmm:)

Zerrin dedi ki...

Dün akşam evime saat 17,30 da geldim maillerimde bu tarifi gördüm ağzımın suyu aktı diyebilirim.Saat 18,00 de evden çıkmam lazım fakat bu kurabiyeyide yapmalıyım düşüncesiyle hamurum malzemelerini hazırlayıp bir kapda buluşturdum iç harcını da hazırlayıp hemen toparlanıp anneme gittim.Fırını ısıtıp annem de o enfes kurabiyenin şekillerini de verip pişmesi için resmen başında bekledim ve işde o an dedim pişti mutfak harika kokuyor tadına bakacağım elim yanıyor ama dayanamadım dumanı üzerindeyken bir ısırık aldım ve bu tarifi paylaştığın için bir allah razı olsun dedim ne zamandır böyle bir tarif arıyordum tam lezzeti tutmuyordu.Teşekkürler.Ellerinize sağlık.

Zerrin dedi ki...

çok çok nefis bir tarif akşam denedim süper oldu ellerinize sağlık.