5 Şubat 2013 Salı

Yağ Mantısı

yağ mantısı
 
 
 
 
Kayserinin yağ mantısını bilmeyen yoktur. Kızartmaları seven için harika bir mantıdır. Her ne kadar yağda kızartılmış olsa da ilginçtir ki  içine pek yağ çekmiyor,  bana gayet hafif geldi. Genelde mayalı hamurla yapılan bu mantıyı benim mayalı hamurlarla pek aram olmadığı için normal mantı hamuruyla yaptım.
 
 

Malzemesi:

 
2 yumurta
1,5 su bardağı su
Tuz
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un dökelim
 
ve dinlenmeye bırakalım..
 
 

İç malzemesi:

 
1 soğan (çok ince kıyılmış)
200 gr kıyma
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
 
Üzeri için :
 
Sarımsaklı yoğurt
 

Hazırlanışı:

 
İç harcımızı bir kapta karıştırıyoruz. Hamur malzememizi unladığımız tezgahta ince açıp kareler kesiyoruz. Kıymalı harcımızdan hamur parçalarımızın üzerine koyup istediğimiz şekilde mantılarımızı dürüyoruz. Geniş bir tavada kızdırdığımız yağa atıp kızartıyoruz. Havlu kağıt serili geniş bir borcama alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
 
Afiyet olsun..
 
 
 
 
 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hiç yapmadım yemedim de. O zaman bilmiyormuşum ben :) Ellerine sağlık Halenze, yağda kızarmış bir yemeğin kötü olması mümkün değil, muhteşem görünüyor..

Asyadan Esintiler dedi ki...

mmm!nefis.bende arada yapıyorum.annemden öğrenmiştim.çok severim.Ama sizinkinin şekli bişkek usulü olmuş.Burada mantı çok yaygın ve buharda pişirme yöntemiyle yaparlar.alışık olduğumuz mantı çeşitlerinden farklı ve büyük.biz alıştık,severek yiyor ve yapıyoruz.elinize sağlık.sevgiler.