9 Mart 2013 Cumartesi

Yoğurt Kremalı Mısırunlu Tatlı

yoğurt kremalı tatlı
 
 

 
Şöyle değişik bi tatlı olsa damağımız şenlense ama hep aynı tarifleri denemesek diyorsanız eğer tamamdır doğru yerdeyiz:)) Mısır unuyla yaptığımız bu tatlıda buğday unu olmadığından çölyak hastaları için de ideal bir tarif olabilir. Üzerine hazırladığımız yoğurtlu krema ise tatlının bütün rehavetini alıp damakta serin bir tat bırakıyor.. Üzerindeki frambuazlı sosa diyecek yok zaten:)) Denedikten sonra ''evet bu'' diyeceğinize eminim:))
 

 

Malzemesi:

 
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı mısır unu
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yarım çaybardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
 

Kreması için:

 
1 poşet krem şanti
1 paket krema
1 su bardağı yoğurt
 
Üzeri için :
 
1 su bardağı frambuaz veya vişne
3 çorba kaşığı dr. oetker frambuazlı meyve sosu
 
 

Hazırlanışı:

 
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürtene kadar çırpıyoruz. İçine diğer kek malzemelerini katarak çırpıyoruz ve yağlanmış yuvarlak borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170c fırında pişiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken bir nokta var mısır unundan dolayı tatlımız  çok hızlı pişiyor fırını sürekli kontrol edelim. Fırından çıktıktan sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim.
 
Şerbetimizi kaynatalım ve soğuyan tatlımıza yavaş yavaş dökelim ve çekmesini bekleyelim.
 
Bir kapta toz krem şantimizi, kremamızı ve yoğurdumuzu çırpıyoruz. Buzlukta soğutuyoruz.
 
Frambuaz sosundan 2 çorba kaşığı alıp üzerine 1 çay bardağı su ekliyoruz. Kaynatıyoruz.  Ocağı kapatıyoruz. İçine 1 su bardağı vişne veya frambuaz ekleyip karıştırıyoruz.
 
 
Tatlımızı şerbetleyip soğuttuktan sonra buzlukta soğuyan kremamızı üzerine yayıyoruz. en üstüne frambuazlı karışımı yayıp dinlenmeye alıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz..
 
Afiyet olsun..
 
 
 
 

3 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Eline saglik tatlim.
Ïyi geceler huzurlu uykular.

Mutfak Sevgisi dedi ki...

Bloğunuzda çok güzel tarifler var elinize sağlık sizi izlemeye aldım banada beklerim iyi paylaşımlar dileğiyle sevgiler Mutfaksevgisi.com

Filiz dedi ki...

enfes bir tarif:)mısır unuyla böyle bir tatlı yapılabileceğini düşünemezdim ellerinize sağlık..bana da beklerim..filizinevi.blogspot.com