1 Nisan 2012 Pazar

Çakma El Açması Börek - Unlu Börek

börek tarifleri



Bu böreği  Lezzet Avcısı Nihal'imde yediğimden beri en sevdiğim börek.. Hem yapımı çok kolay hem de el açması börek havasında. Misafirlerime yaptığımda onlar da el açması zannettiler. Nihal içine köri tozu  koymuştu ben de çemen unu koydum.  Çemen unu bulamazsanız patatesine pastırma çemeni katabilirsiniz.. Hazırladığınızda hemen pişirmek zorunda değilsiniz buzluğunuzda bir kaç ay bekleyebilir. Misafiriniz geldiğinde eliniz ayağınıza dolanmaz..


Malzemesi:

İç harcı için:

2 büyük patates (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar beyniri
Biraz tuz
Bir tatlı kaşığı çemen unu veya köri tozu veya pastırma çemeni.

Bu harç malzemesini bir kapta karıştırıyoruz.
.............
4 yufka
1 kase sıvıyağ veya eritlmiş tereyağı
Un
..............

Hazırlanışı:

Bir tane  yufkayı masaya serip üzerini fırça yardımıyla yağlıyoruz. Eleğimize 1 kepçe kadar un alıp yufkamızun heryerine  eliyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip yine yağlıyor ve unluyoruz. Yufkanın bir en başına uzunlamasına patates harcını koyuyoruz ve rulo yapıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize sık bir şekilde yerleştiyoruz. Üzerine yine tereyağı veya zeytinyağı sürüp 180 c önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz.

 Eğer hemen pişirmek istemiyorsanız dilimleyip bir tepsiye yerleştirip buzluğa alıyoruz. Donduruyoruz daha sonra tepsiden alıp buzdolabı poşetlerine yerleştiriyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.

Benim tavsiyem buzdolabında dondurduktan sonra kızartmanız. Daha çıtır daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun..


1 yorum:

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik kat kat duruyor yufkalar mukemmel.sevgilerle.